Störningsinformation:
Vattenläcka i Tumba - nu åtgärdad
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Trivselvandring på torget i Fittja 8 oktober

Trots en mulen och kall eftermiddag var det många som besökte Botkyrkadialogen på Fittja torg den 8 oktober. 44 personer kom och pratade med oss, märkte ut platser på kartor som de vill förändra och kom med över tjugo synpunkter. Den varma soppan, kaffet och teet gav möjlighet att stanna lite längre, trots kylan.

Det finns många äldre i Fittja som inte har råd att resa. Jag önskar att det fanns en mötesplats för dem.

Fler bänkar och papperskorgar

Under trivselvandringen deltog åtta Fittjabor, tjänstemän, representanter för Botkyrkabyggen, bostadsbolaget Willhem, centrumförvaltaren och SL.


Sätt ut bänkar längs Fittjabron så att de äldre kan stanna och vila.

Under vandringen kom det in 37 synpunkter. Det var allt från trasiga gatlampor, lampor som skyms av växtlighet till klotter på elskåp och vattensamlingar på gångvägar. En medborgare förslog en eller två bänkar på bron som går mellan Fittja och Hornbach, där skulle även behövas fler papperskorgar. När vandringen gick längs Forvägen kom det synpunkter på slitna gårdar, sliten husfasad och nedslitna skyltar.

Jag vill odla tillsammans med andra. Det är ett sätt att göra något tillsammans och lära känna sina grannar.

Medan vandringen fortsatte ända till mörkret lade sig droppade det in både ungdomar och familjer till torget. Precis som under Botkyrkadialogen 28 september inne i Fittja centrum kom frågan om nedskräpning och trygghet upp. Många vill komma till rätta med nedskräpningen och föreslog tuffare tag för att få folk att kasta sina sopor i soptunnorna. Att få ett tryggare centrum utan bus och narkotikaförsäljning var mångas viktigaste önskemål.

Missa inte senaste nytt

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du senaste nytt om Botkyrkadialogen i din e-post. Anmäl dig till nyhetsbrevet här.länk till annan webbplats

Stort tack

Stort tack till alla som deltog med synpunkter, tankar och förslag! Följ förslagenlänk till annan webbplats för att se vilka förslag som ska genomföras i Fittja!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 mars 2020
Kommun & politik