Stäng meddelande

Folkfest i Norsborg 7 mars

Succé och folkfest i Norsborg vid världspremiären av Botkyrkadialogen! Nästan 80 Botkyrkabor tog sig ut i snålblåsten den 7 mars för att prata om utemiljö med politiker och verksamma från kommunen. Engagemanget var stort och förslagen många. Det här sade ni och så här såg det ut!

Rent och snyggt, ökad trygghet och sociala ytor viktiga

Det som var viktigast för de som var på plats och pratade med kommunen var att utemiljön i Hallunda-Norsborg ska vara en trevlig, trivsam och ren plats att bo och vara på. Mer belysning och fler trivsamma sociala ytor att umgås på togs upp som något man vill se mer av. Att det placeras ut fler bänkar, så att fler kan ta sig ut på promenader även om benen inte bär så långt i ett sträck, föreslog flera.

Att känna sig trygg och säker i sitt område är en viktig fråga för boende och verksamma i Hallunda-Norsborg. Här gavs flera förslag på vad som kan göras. Mötesplatser för fler, satsningar på att göra fint i området, och fler aktiviteter som fler har råd med, var några av de förslag som kom upp.

Nästa stopp: 13 och 16 mars i Hallunda

Tack Norsborg för era tankar, idéer och synpunkter! Dessa kommer nu att lämnas över till Dialogkommissionen som ska se över förslagen. För er som inte kunde komma till Norsborg finns fler tillfällen snart! Har du idéer om vad som bör hända för att det ska bli trevligt och roligt? Prata medskapande evenemang med kommunen den 13 mars kl. 18-20 i Hallunda Folkets Hus! Vi bjuder på fika. Har du andra frågor som rör Hallunda-Norsborg som ligger dig varmt om hjärtat? Då kan du även komma till Hallunda centrum den 16 mars kl. 12-16. Även då är politiker och experter från kommunen på plats. Ta med dig grannar, vänner och familj och prata med oss! Mer information om de tillfällena hittar du här.

Glöm inte att prenumera på vårt nyhetsbrev så får du senaste nytt om Botkyrkadialogen i din e-post. Anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 juli 2019
Kommun & politik