Störningsinformation:
Vattenläcka i Tumba - nu åtgärdad
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Barnens tankar på Malmsjö skola 4 juni

Den 4 juni kom 172 skolelever och träffade politiker och tjänstepersoner i Botkyrkadialogen. Temat för dagen var gång- och cykelvägar i Grödinge, men eleverna begränsades inte av det och förslagen och idéerna rörde alltifrån vad man vill göra på skolgården till nya skyltar och staket.

Redan när Botkyrkadialogen började byggas upp på Malmsjö skola började nyfikna skolelever flöda till trappan på skolgården för att fråga vad som pågick. När de fick veta att de skulle få prata med de som bestämmer i kommunen, var entusiasmen stor.

Det behövs en cykelväg från Rosenhill till Vårsta"

Kön ringlade lång till både badgetillverkningen såväl som mellisen som serverades kl. 15. Samtidigt passade politiker och tjänstepersoner på att ta ett snack med eleverna om deras vardag och idéer om hur Grödinge kan bli bättre för dem. Flera av eleverna tog upp önskemålet om fler säkra gång- och cykelvägar i Grödinge, bland annat från Rosenhill till Vårsta, under eller över väg 226. Det är en 70-väg och det känns osäkert att gå längs vägen. De vuxna som gav synpunkter höll med. En skylt som visar var gångvägen till centrum går efterfrågades också.

Skateboardramp och förbättringar av skolgården

Idéerna om hur skolgården kan förbättras var många. Många elever sade att det skulle vara roligt med en skatepark på skolan. Ett högre staket mot vägen efterfrågades, då det händer att bollar flyger över det som finns idag. Förslag på fler roliga saker på skolgården kom också upp – som en längre rutschkana, fler gungor, en leksaksbåt där man kan leka pirater och fler basketbollar.

Missa inte senaste nytt

Glöm inte att prenumera på vårt nyhetsbrev så får du senaste nytt om Botkyrkadialogen i din e-post. Anmäl dig till nyhetsbrevet här.länk till annan webbplats

Stort tack

Tack alla som var med under dialogerna för era tankar, idéer och synpunkter! Följ förslagen för att se vilka förslag som blir verklighet i Grödinge!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 oktober 2019
Kommun & politik