Störningsinformation:
Vattenläcka i Tumba - nu åtgärdad
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Kreativ smedja i Hallunda Folkets Hus 13 mars

Vilken kväll för Botkyrkadialogen! Den 13 mars kom Botkyrkabor från över 20 föreningar till Hallunda Folkets Hus för att snacka evenemang. Hur gör vi Botkyrka – med fokus på Hallunda-Norsborg – till en levande, kreativ och rolig plats för alla? Botkyrka kommun informerade om det stöd som finns i kommunen. Sedan flödade idéerna och här kan ni läsa om vilka som kom upp.

Mer fest, fler samarbeten och fokus på unga och kvinnor

Det behövs mer aktiviteter där människor kan mötas, umgås och ha roligt tillsammans.

Det behövs mer fest i Hallunda-Norsborg! Att föreningar kan samarbeta ännu mer och göra saker ihop var också något som lyftes. Alltifrån stadsodlingar och gemensamma mötesplatser för yngre och äldre, till streetfestivaler, matlagningsträffar, loppisar och sportevenemang lyftes. Att barn, unga och kvinnor ska kunna träffas och göra meningsfulla saker med varandra lyftes särskilt. Evenemang och kulturella aktiviteter är ett sätt att bryta utanförskap och ge människor ett sammanhang. För unga människor kan det bli ett alternativ till andra, mindre konstruktiva aktiviteter.

Missa inte senaste nytt

Glöm inte att prenumera på vårt nyhetsbrev så får du senaste nytt om Botkyrkadialogen i din e-post. Anmäl dig till nyhetsbrevet här.länk till annan webbplats

Stort tack

Tack alla som var med under dialogerna för era tankar, idéer och synpunkter! Följ förslagen för att se vilka förslag som blir verklighet i Hallunda–Norsborg!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 oktober 2019
Kommun & politik