Stäng meddelande

Hundratals i Hallunda centrum 16 mars

Hallunda centrum – vilken uppslutning! Hundratals Botkyrkabor kom förbi och pratade med Botkyrkas politiker och medarbetare om vad som bör utvecklas i Hallunda-Norsborg. Här kan ni läsa om vad det pratades om! Hallunda centrum var sista stoppet för Botkyrkadialogen i Hallunda–Norsborg för denna gång. Nästa gång ses vi i Grödinge!

De stora frågorna i fokus

De Botkyrkabor som kom till Hallunda centrum lyfte, precis som i Norsborg den 7 mars, trygghet och trivsel som en stor fråga. Man vill ha det rent och snyggt och kunna känna sig trygg i sitt område. Att Hallunda-Norsborg ska vara en levande, kreativ plats engagerar många. Ett bra affärsutbud, roliga aktiviteter och trevliga platser att umgås på är viktigt, liksom att det offentliga rummet ska vara tillgängligt för alla, oavsett funkionalitet. Många pratade om de stora frågorna: att skolorna ska ha hög kvalitet och vara attraktiva för elever att söka till, att det borde vara lättare att få bostad och att det behövs ökad vuxennärvaro på kvällar och nätter för att våra barn och unga inte ska halka snett. Ett ökat fokus på barns språkutveckling och mer läxhjälp lyftes också.

Nästa stopp: Grödinge

Hallunda centrum var sista stoppet för Botkyrkadialogen i Hallunda–Norsborg för denna gång. Tack alla som var med under dialogerna för era tankar, idéer och synpunkter! Dessa kommer nu att lämnas över till Dialogkommissionenlänk till annan webbplats som ska se över förslagen. Nästa gång du kan träffa politiker och experter från kommunen blir i Grödinge.

Missa inte senaste nytt

Glöm inte att prenumera på vårt nyhetsbrev så får du senaste nytt om Botkyrkadialogen i din e-post. Anmäl dig till nyhetsbrevet här.länk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 juli 2019
Kommun & politik