Stäng meddelande

Botkyrkadialogen i Tullinge: Tack för ditt engagemang och alla förslag!

Ungdomar och mindre barn går på en trapp i somrigt väder.

Mer grejer att göra för unga. Fler mötesplatser för äldre. Och ett bättre friluftsliv i Riksten. Det är några av de förslag som kom upp när Botkyrkadialogen var i Tullinge. Nu tittar vi på möjliga åtgärder! Följ hur det går med dina idéer på denna sida.

Nu tittar vi på alla beslut och återkommer i augusti

Tack alla Tullingebor för alla idéer! Just nu tittar vi på dessa och under augusti 2020 kommer vi berätta mer om vad som kommer bli verklighet. Håll utkik på denna sida!

Nedan kan du även läsa om vilka förslag som kom upp under de tre dialogerna!

Har du frågor om vad som händer med din idé? Eller någon helt annan fråga. Varmt välkommen att mejla oss på botkyrkadialogen@botkyrka.se

Jag gillar Tullinge. Det är tryggt. Men jag vill ha mindre trafik utanför min skola. - Lena 15 år och Tullingebo.

Mer friluftsliv i området lyfte Rikstensborna den 12 mars

Många Rikstensbor kom den 12 mars för att ta en fika och prata om idéer för sitt område. Fritidsklubben Rikstens hjärta kom dit i samlad trupp och ville bland annat se fler mötesplatser för barn och unga, en basketplan i Mulleparken och en parkourbana.

Bättre möjligheter för friluftsliv var också något som diskuterades. Bland annat genom möjlighet till ett vindskydd och en eldstad. Friluftsfrämjandet som är engagerade i området ville även jobba närmare förskolan för att inspirera barn till mer friluftsliv.

Tack alla Rikstensbor för en kväll full av idéer och kreativitet!

Jag vill ha något ställe att hänga på utomhus. - Nemanja 12 år från Parkhemsgården.

Fotbollsplan och musikstudio fokus på Parkhemsgården den 5 mars

Det var en härlig kväll på Parkhemsgården den 5 mars. Cirka 80 barn och unga hade hittat dit och jublet var stort när Pa Modou Badjie från bandet Panetoz inledde kvällen med personliga berättelser och musik.

Många idéer och tankar kom upp under kvällen. Bland annat ville många av deltagarna ha mer att göra utanför sin fritidsgård. Fotbollsplan, basketplan och möjlighet till andra sportaktiviteter kom upp som idéer. Det kom också in förslag om att parkeringsplatsen utanför behöver bli mer säker. Många ungdomar ville även ha en studio på sin fritidsgård.

Hur det är att vara ung på nätet var också en fråga som diskuterades och flera deltagare berättade om både ett hårt språk och ett tufft klimat i sociala medier. För att hantera detta pratar man hellre med sina kompisar än föräldrarna.

Tack alla fantastiska deltagare på Parkhemsgården för att ni delade med er av era idéer för ett bättre Tullinge!

Tullinge är nära till allt. En tågstation som ligger närmare skulle vara bra. - Ingrid från Tullinge.

Fler mötesplatser för äldre diskuterades den 15 februari

Tack alla härliga Tullingebor som kom till Tullinge centrum den 15 februari och delade med er av idéer och tankar. Trots kylan och blåsten var ni många som tog chansen att prata med era lokala politiker och tjänstepersoner.

Fler mötesplatser för äldre och förbättringar av utemiljön kring centrum. var det många Tullingebor som föreslog. Flera ville också se mer konst på offentliga platser och några vill ha fler parkeringsplatser kring pendeltågsstationen.

Vad är Botkyrkadialogen?

Botkyrkadialogen är en möjlighet för dig som bor i Botkyrka att prata med dina politiker om saker du vill förbättra i din vardag. Dina förslag fångas upp av en politisk grupp som kallas Dialogkommissionen. Målet med dialogen är att tillsammans göra Botkyrka bättre.

Två syskon i Tullinge på Botkyrkadialogen.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 juni 2020
Kommun & politik