Stäng meddelande

Dialogresultat: Grödinge 2019

Bild

Här kan ni läsa om sammanfattningen av resultatet av de förslag och idéer som kom upp i dialogerna i Grödinge 2019.

Förslag som Dialogkommissionen beslutat om

Nedan följer de förslag som Dialogkommissionen beslutat ska genomföras inom ramen för sin budget.

En bättre skolgård

För första gången i Botkyrkadialogen så fick hundratalet Grödingebarn chansen att säga vad de tycker och tänker till politikerna i Botkyrka, när en av dialogerna tog plats på Malmsjö skola. Många av eleverna var överens om framförallt två frågor: skolgården kan bli roligare och den kan bli tryggare. I augusti 2019 beslutade Dialogkommissionen om att ge pengar till följande förslag:

  • Skateramp
  • En pergola för skugga
  • Markering av cykelväg som går över skolgård (skylt som meddelar att cyklisten ska leda sin cykel, målade linjer som visar var cykelvägen går så att cyklister hittar rätt och barnen vet var det kan komma cyklister)

I samråd med Malmsjö skola och förvaltningar i kommunen, kommer planering och genomförande av dessa förslag att påbörjas under senhösten 2019–våren 2020.

Grödingevallen

Många påpekade under dialogerna att Grödingevallen borde städas upp. Dialogkommissionen tog i augusti 2019 beslut om att delfinansiera en rensning av Grödingevallen.

Vårsta strandpark

Vårsta strandpark kan bli mer tillgänglig när det är mörkt. Det var det många Grödingebor som tyckte. Dialogkommissionen tog i augusti 2019 beslut om att därför förbättra belysningen.

Övriga förslag

Totalt kom 97 förslag in till kommunen från Grödingeborna. Flera förslag rörde samma fråga, eller var snarlika. Många i Grödinge är alltså rätt överens om vad som kan förbättras och förändras i Grödinge. Dialogkommissionen behöver prioritera och kan inte genomföra samtliga förslag. Det kan bero på att Dialogkommissionens budget inte räcker till eller att förslagen handlar om löpande verksamhet som Dialogkommissionen inte kan driva (exempelvis fritidsgårdar). Förslagen som Dialogkommissionen inte driver vidare, lämnas då vidare. Du kan ladda ner en sammanfattning av förslag och frågor i Grödinge här.

Mer om vad som hände under dialogerna

Nyfiken på vad som hände under en eller flera av dialogerna? Läs och titta på foton från varje dialog.öppnas i nytt fönster

Övriga synpunkter och felanmälan

Vill du lämna en ny synpunkt, kan du fylla i ett synpunktsformulär.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om du vill meddela att något är trasigt eller inte fungerar, kan du göra en felanmälan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 oktober 2019
Kommun & politik