Störningsinformation:
Fortsatt hög vattenförbrukning
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Sommarens feriepraktik ställs in

För att minska smittspridningen av coronaviruset har Botkyrka kommun beslutat att ställa in feriepraktiken för 2020 i sin ordinarie form. Istället kommer kommunen att ta fram förslag på alternativa arbetssätt för att genomföra feriepraktiken. Målet är att så många unga som möjligt kan göra nytta och få ersättning för det.

Krisledningsnämnden i Botkyrka kommun fattade beslut måndag 30 mars 2020 att inte genomföra sommarens feriepraktik i sin ordinarie form. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen har fått uppdrag att undersöka alternativa arbetssätt för feriepraktik och återkomma med förslag 15 april 2020.

- Även i rådande läge måste vi i största möjliga mån upprätthålla en fungerande och trygg vardag för våra Botkyrkabor, säger Kerstin Berglund, verksamhetschef på Jobbcenter. Vi vill också ge våra ungdomar möjligheten till en meningsfull sysselsättning och samtidigt få ersättning. Verksamheten kommer återkomma med förslag på alternativ till sysselsättning i den mån det går att lösa.

Feriepraktik i Botkyrka kommun

Feriepraktiken äger rum under nio sommarveckor uppdelat på tre perioder. Alla kommunala förvaltningar och bolag, föreningar och näringsliv anordnar tillsammans 1350 platser varje år.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 april 2020