Störningsinformation:
Eldningsförbud från torsdag 13 augusti kl. 12.
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Familjefestivalen Vi är Botkyrka ställs in – fler sommaraktiviteter istället

Sommar, sol, grönska, festliga vimplar, männiksor som minglar.

Festivalen Vi är Botkyrka sker inte sin ordinarie form i år, men målet med festivalen kommer istället genomsyra många av sommarens aktiviteter.

Den årliga familjefestivalen Vi är Botkyrka ställs i år in på grund av coronaviruset. Istället kommer det arrangeras fler sommaraktiviteter för barn och unga. Det betyder också att utdelningen av Botkyrkas kultur-och idrottsstipendier får skjutas fram till senare i höst.

På Vi är Botkyrka, som brukar äga rum i Hågelbyparken i augusti varje år, lyfts föreningsliv och andra aktörer från kultur- och idrottslivet i Botkyrka. Det erbjuds prova-på-aktiviteter och uppträdanden med sång, dans och musik. Festivalen brukar locka mellan 4 000 – 5 000 besökare och Botkyrkas kultur- och idrottstipendier brukar delas ut. Men i år blir det alltså ingen festival.

–Med nuvarande råd och restriktioner för att begränsa smittan är det tyvärr inte möjligt att kunna genomföra festivalen, det går inte att arrangera möjligheter för fysisk distans med så många människor samlade på en plats, säger Ida Burén, verksamhetschef för kultur och ung fritid i Botkyrka kommun.

Andra sommaraktiviteter kommer att arrangeras

En stor del av den budget som brukar användas till att arrangera festivalen kommer istället användas till att erbjuda fler aktiviteter för barn och unga under sommaren.

– Vi alla får förbereda oss för en sommar på hemmaplan, och vi ska se till att den kommande sommaren blir så bra och aktiv som möjligt. Vi är Botkyrka sker inte i sin ordinarie form, men målet med festivalen kommer istället genomsyra många av sommarens aktiviteter och med det ge plats för vårt fantastiska föreningsliv och all den kreativitet som finns i Botkyrka, säger Ebba Östlin, kommunstyrelsens ordförande.

Exakt vilka sommaraktiviteter det blir är fortfarande under planering. Botkyrka kommun kommer att återkomma kring dessa. En del av budgeten ska dock användas för att arrangera en stipendieceremoni för Botkyrkas kultur- och idrottsstipendiater.

–Vi vill verkligen att våra engagerade eldsjälar i kommunen ska få en riktig ceremoni där de får ta emot stipendierna och vår uppskattning, säger Ida Burén.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 juni 2020