Störningsinformation:
Kokningsrekommendation av dricksvatten för boende i Tullingeberg
Dölj meddelande
Röstlokal

Här kan du förtidsrösta


Förtidsröstningen börjar onsdagen 22 augusti och pågår fram till valdagen, söndag 9 september.

Förtidsröstning på medborgarkontoren och mötesplats Grödinge

Fasta platser för förtidsröstning medborgarkontoren i varje stadsdel (Alby, Fittja, Hallunda, Tullinge och Tumba) samt mötesplats Grödinge i Vårsta. Öppettiderna ser du nedan.

Öppettider:

Måndag till fredag 10.00-18.00

Lördag till söndag 10.00-15.00

Onsdag 5 september - fredag 7 september 10.00-20.00

Mobila röstningslokaler

Vi kommer även ha mobila enheter som åker runt till olika verksameheter och platser i kommunen. Ett schema på de mobila röstningslokalerna hittar du här.öppnas i nytt fönster

Söndagen innan valet, 2 september besöker vi äldreboenden i Botkyrka och kriminalsvårdsanstalten Asptuna för att sätta upp en röstningslokal avsedd för de boende på äldreboendena och Asptuna.

Ta med ditt ID-kort

För att kunna förtidsrösta behöver du kunna legitimera dig. Ta gärna med dig ditt röstkort men har du förlorat kortet så kan du få ett dubblettröstkort utskrivet i förtidsröstningslokalerna.

Behöver du hjälp med att rösta?

Från och med den 22 augusti kan du rösta med bud, vilket betyder att någon annan än du transporterar din röst till vallokalen eller en lokal för förtidsröstning.

Du gör själv i ordning din röst genom att lägga en valsedel i ett valkuvert, en valsedel och ett kuvert för varje val, och stänger kuverten. En släkting eller vårdpersonal får agera bud och den personen behöver visa sin legitimation när han eller hon lämnar din röst. Du behöver ett särskilt material för att rösta med bud. Det finns att hämta på medborgarkontoren.

Om du är förhindrad av hälsomässiga skäl att ställa i ordning din röst, eller inte har någon som kan hjälpa dig med att budrösta - ring oss på kommunen från och med den 22 augusti, så hjälper vi dig att lösa detta. Telefonnumret är 08-530 610 50.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 augusti 2018
Kommun & politik