Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Vill du lära dig mer om EU? Kom och träffa våra politiker den 31 maj!

Snart är det val i EU-parlamentet där beslut tas i stora frågor som klimat, migration, säkerhet och ekonomi. Välkommen på vår EU-mässa i Hallunda Folkets hus, den 31 maj klockan 15.00–19.30!

Panelsamtal och politisk debatt

Det blir både panelsamtal och en politisk debatt mellan olika politiska partier. Innan och efteråt har du också möjlighet att ställa frågor och prata med politikerna, som kommer att vara i mässområdet under hela mässan. Så ta tillfället i akt och bilda dig en uppfattning om vilket parti som bäst stämmer överens med dina egna värderingar.

På plats i mässan finns också Botkyrkas egna valinformatörer som kan svara på frågor om valet och när och hur röstningen går till under förtidsröstningsperioden 22 maj–8 juni och på själva valdagen den 9 juni.

Lokala, nationella och internationella organisationer berättar om EU

Lokala, nationella och internationella organisationer kommer att vara på plats och berätta om sitt arbete med EU-relaterade frågor. Du får möjlighet att lyssna på:

  • Svenska institutet för europapolitiska studier
  • Region Stockholms internationella kansli
  • Europa Direkt Stockholm/Intercult
  • Europeiska ungdomsparlamentet

Botkyrka ungdomsfullmäktige och Botkyrkas folkhögskola kommer också att vara på plats och berätta om de studieresor till Bryssel de genomfört under året.

Kostnadsfria aktiviteter för alla åldrar

På mässan kommer det också att finnas en hel del aktiviteter för alla åldrar.

Dokumentärfilmen Make Democracy Great Again, av Jan Scherman, kommer att visas i filmsalen. Det blir även olika uppträdanden och för barn och ungdomar en rad prova-på-aktiviteter som till exempel dans och skapandeverkstad.

Alla besökare bjuds på fika, grillkorv (kyckling och vegetarisk) och popcorn.

Varmt välkommen!

Senast uppdaterad:

Läs om den första EU-mässan, som hölls i Tumba 20 april

Den första av de två EU-mässorna som anordnas av Botkyrka hölls på Xenter i Tumba den 20 april. Här kan du ta del av nyheten som publicerades efter mässan.

Till nyheten

Senast uppdaterad: