Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Därför röstar vi i valet

Att rösta är en rättighet i en demokrati. Här berättar några Botkyrkabor om varför de kommer rösta i valet 2022 och varför du också borde det.

”Jag röstar för att stödja vår demokrati!” Gör som förstagångsväljaren Alma från Tullinge och använd din röst för demokratins skull.

”Det finns ett garanterat sätt för oss att få våra röster hörda och det är genom att gå och rösta.” Lamin på föreningen Messengers of Difference tycker att alla borde gå och rösta för att få igenom sina önskningar.

”Ju fler som röstar desto mer hörs vi. ” Simläraren Hannan från Alby hoppas att hennes röst kan bidra till att fler barn får chansen att lära sig simma.

”Ju fler som går och röstar, desto större chans har vi att påverka valet.” Magnus som är föreståndare på Fritidsgården Fittjapulsen hoppas att alla som har rätt att rösta gör det.

”Det är extremt viktigt för oss att påverka där vi bor och det kan vi göra genom att rösta.” För Segen från Norsborg är det en självklarhet att gå och rösta.

”Nu kan du passa på att påverka så mycket du kan nationellt och lokalt i den kommun du bor.” William från Konyaspor Kultur och idrottsförening tycker att alla som har möjlighet ska rösta.

”Jag vill att de som tar beslut i vårt land ska representera mig.” Förstagångsväljaren Natalie tipsar om att hitta ett parti som står nära din egen värdegrund och inte låta dig påverkas av vad andra tycker.

Relaterade sidor

Senast uppdaterad:

Relaterade sidor

Senast uppdaterad: