Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Så jobbar vi för ett tryggare Botkyrka

Alla behövs i trygghetsarbetet. Därför samarbetar vi med dig som bor här, polisen, Botkyrkabyggen och civilsamhället. Bara tillsammans gör vi Botkyrka tryggare.

Våra målsättningar är att förebygga våld och att du ska kunna känna dig trygg i skolan och där du bor. Kommunen och olika aktörer i Botkyrka har satsat på trygghetsfrågor under lång tid och det ger också effekt.

Två killar som kramas på en basketplan
Muralmålning på kvinnor i Fittja

Handlingsplan mot hedersrelaterat våld och förtryck

Inget barn eller ung person i Botkyrka kommun ska behöva vara rädd eller orolig för att utsättas för hedersrelaterat våld och förtryck, riskera att könsstympas eller giftas bort mot sin vilja.

Fittja tunnelbanestation

Våldspreventivt center – tillsammans mot våld

Våldspreventivt center i Botkyrka är en gemensam fysisk samverkansyta och ett processarbete som utgår från platsen Botkyrkas behov.

Kvinna på balkong

Avhopparverksamhet

Botkyrka kommun arbetar för att kunna stötta Botkyrkabor som lever i eller är i riskzonen för ett kriminellt liv. Målet är att personer som vill lämna en kriminell bana ska få stöd i att etablera en trygg tillvaro.

Elever och lärare

Så jobbar vi i skolan

Trygghetsfrågorna är prioriterade i förskolan, grundskolan och i gymnasiet.

Ungdomar utomhus

Så jobbar vi för att förebygga brott

Vi hjälper personer att lämna en kriminell livvstil och arbetar med olika förebyggande åtgärder.

Trygghetsfältarna utomhus

Så jobbar vi med trygghet där du bor

Vi arbetar tillsammans med polisen, hyresvärdar och civilsamhället.

Mer om hur vi jobbar med trygghet

 • Feriepraktikanter lär sig att arbeta våldspreventivt

  MOD är föreningen som har modet att stå upp mot våld. Unga Botkyrkabor med ett förflutet som MVP-mentorer arbetar tillsammans för ett samhälle fritt från våld, bland annat genom att sprida kunskap till andra unga i kommunen. En av dem är Klody Kourie som nu också handleder feriepraktikanter över sommaren. 18 juli 2022
 • Trygghetsfältare vill ge Botkyrkas unga en meningsfull fritid

  Trygghetsfältarnas uppdrag är att arbeta förbyggande och uppsökande genom att finnas ute på platser där barn, ungdomar och unga vuxna finns. Under sommaren satsar de även på att arrangera aktiviteter för att ge fler en meningsfull fritid. 11 juli 2022
 • ”Jag vill vara tillgänglig för barn även när de är på sommarlov”

  Att vara ute och ”fälta” på kvällar och helger är inte något som förväntas av en skolkurator, men i Botkyrka har eldsjälen Pelin Ulusoy själv tagit initiativet till att anpassa sin tjänst efter barnen. 8 juli 2022
 • ”Om jag ser ett brott ingriper jag direkt”

  Oluchi Anochiam är en av många ungdomar i Botkyrka kommun som har deltagit i ledarskapsprogrammet MVP, Mentors in Violence Prevention, på Karsby International School i Norsborg. 5 juli 2022

Vårt arbete ger resultat

Läs Uppsala universitets forskningsrapport som tittat på Botkyrka och Norrtälje kommuns förebyggande arbete. Rapporten är beställd av Länsstyrelsen i Stockholm.

Senast uppdaterad:

Våga bry dig!

Hjälp någon eller säg ifrån när något inte känns okej. Våga bry dig! Tillsammans gör vi Botkyrka tryggare.

Senast uppdaterad: