Trygghet och säkerhet
Alla behövs i trygghetsarbetet. Läs om hur vi samarbetar med dig som bor här, polisen, Botkyrkabyggen och civilsamhället. Tillsammans gör vi Botkyrka tryggare!
Lönar det sig med våldsförebyggande arbete?
Så jobbar vi i skolan
-
Trygghet och studiero
Här kan du läsa mer om trygghet i förskolan, skolan och gymnasiet. Här hittar du också våra riktlinjer.
-
Tåget – våldsförebyggande arbete i skolan för yngre årskurser
Tåget är ett våldsförebyggande arbete i skolan för de yngre årskurserna. Elever, skolpersonal och föräldrar får olika utbildningar i hur de kan förebygga våld.
-
MVP - mentorer utbildar barn i årskurs 6
Mentors in Violence Prevention, MVP, är ett ledarskapsprogram för mentorer i årskurs 9.
-
Kraftsamling – skolan samarbetar med VPC, socialtjänsten och polisen
I Botkyrka samarbetar vi med fokus på målgruppen barn och unga för att tidigare upptäcka negativa trender och tendenser och mer effektiva insatser för barn som riskerar att utvecklas negativt.
Så jobbar vi för att förebygga brott
-
EST - flera aktörer arbetar mot kriminalitet och våld
Varje torsdag möts representanter från polisen, Botkyrkabyggen och kommunen för att formulera en gemensam lägesbild baserat på information från respektive organisation samt delar av civilsamhället.
-
Förebyggarenheten
Förebyggarenheten arbetar förebyggande, individuellt och i grupp, för barn, unga och föräldrar
-
Stöd till personer som vill lämna en kriminell bana
Målet är att personer som vill lämna en kriminell bana ska få stöd i att etablera en trygg tillvaro
-
Våldspreventivt center – tillsammans mot våld
Botkyrka har sedan 2012 drivit ett långsiktigt och strukturerat våldsförebyggande arbete, i samverkan mellan i första hand socialtjänst, skola, polis, bostadsbolaget Botkyrkabyggen och räddningstjänst.
Så jobbar vi för att du ska känna dig trygg där du bor
-
Trygghetsfältarna
Trygghetsfältarnas uppdrag är att arbeta förbyggande och uppsökande genom att aktivt finnas ute på platser där barn ungdomar och unga vuxna finns.
-
Grannar samarbetar för att öka tryggheten
Grannstöd och Grannsamverkan är grannar som samarbetar för att öka tryggheten och minska brottsligheten i sitt bostadsområde. Alla är välkomna att delta.
-
Kultur och fritid
Med sin lokala förankring, kontaktnät, roll som mötesplats och skola för demokrati, spelar föreningarna en avgörande roll för att motverka segregation och kriminalitet.
-
Botkyrka är en Blåljuskommun
Att vara godkänd enligt Blåljuskollen innebär att brandkår, polis och ambulans, de så kallade blåljustjänsterna, nu har större möjligheter att hitta rätt väg fram till olycksplatser.
-
Särskild organisation för krishantering
Botkyrka kommun har en särskild organisation och beredskap för att hantera en krissituation eller händelse som kräver särskilda insatser från kommunens sida.