Stäng meddelande

Miljö- och hälsoskyddsinspektör


Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med tillsyn enligt miljöbalken, främst med tillsyn av miljöfarliga verksamheter men även andra arbetsuppgifter kan bli aktuella. Vi fördelar uppgifterna utifrån erfarenhet och intresse. Vi ser gärna att du har ett intresse och erfarenhet att arbeta med masshanteringsfrågor och förorenad mark. Dina arbetsuppgifter består huvudsakligen av att: - förbereda och genomföra tillsyn enligt miljöbalken, - handlägga anmälningar och klagomål, - ge stöd och service till verksamhetsutövare och medborgare, Du kommer att arbeta i miljö- och hälsoskyddsteamet som är ett välfungerande team som jobbar mycket tillsammans. Det ingår i arbetsuppgifterna att planera, genomföra och följa upp tillsynen, både tillsammans med teamet och självständigt. Vi erbjuder dig en omväxlande tjänst med möjlighet att påverka. Hos oss får du även möjlighet till fortbildning och utveckling inom våra arbetsområden. På miljöenheten tillämpar vi årsarbetstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör, eller motsvarande universitets- eller högskoleutbildning. Goda kunskaper inom miljöbalkslagstiftningen, erfarenhet av tillsyn enligt miljöbalken ser vi som meriterande. Som person är det viktigt att du har god förmåga att kommunicera och att du har känsla för service och gott bemötande. Du är ansvarstagande, strukturerad och har god förmåga att fatta beslut i din yrkesroll. Tjänsten förutsätter att du är flexibel och kan växla mellan arbetsuppgifter inom olika ämnesområden. Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper. B-körkort är ett krav. Kunskap och erfarenhet om vårt ärende- och dokumenthanteringssystem ECOS 2 är meriterande.

Arbetsplatsen

Botkyrka är Stockholmsområdets femte största kommun med över 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt Sveriges yngsta och mest internationella befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Miljöenheten är en enhet i samhällsbyggnadsförvaltningen och består av 27 medarbetare som bland annat arbetar med miljöbalkstillsyn samt livsmedelskontroll. Enheten har 10 personer som arbetar inom miljö och hälsoskydd, och nu har du möjlighet att bli en del av vårt inspektörsgäng. Vi söker 1 vikarie och en tillsvidareanställning. Vi finns i kommunalhuset i Tumba som ligger ett stenkast ifrån Tumba station där det finns pendeltåg med direkt anslutning till Stockholm, Södertälje, Uppsala och Märsta. Vi arbetar för att skapa en mer jämställd kommun och ge jämlika förutsättningar och villkor för alla. Tillsammans strävar vi efter att skapa hälsosamma livsmiljöer genom att arbeta med tillsyn av hälsoskydd, livsmedelskontroll och miljöfarliga verksamheter.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse. Intervjuer hålls löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden har löpt ut.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Ulrika Svärd, Miljöchef

Telefon: 070-250 73 86

E-post: ulrika.svard@botkyrka.se


Rodhe Edén, Teamledare Miljö- och hälsoskydd

Telefon: 070-886 10 71

E-post: rodhe.eden@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Annika Norin, Naturvetarna

Telefon: 070-886 10 77

E-post: annika.norin@botkyrka.se


Sista ansökningsdatum: 2019-12-01

Ange referensnummer: sbf/2019:259


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019