Stäng meddelande

Livsmedelsinspektör till Botkyrka kommun


Arbetsuppgifter

Som livsmedelsinspektör kommer du arbeta med tillsyn enligt gällande livsmedelslagstiftning. Arbetet sker både självständigt och i grupp och du har ett nära samarbete med dina kollegor. Under året arbetar vi med cirka 15 olika uppdrag/kampanjer. Varje kampanj har en kampanjledare och sträcker sig mellan 4-8 veckor. Du förväntas delta i dessa kampanjer som går ut på att besöka restauranger, butiker och andra livsmedelsföretag i Botkyrka kommun. I en del kampanjer kommer du vara kampanjledaren där du förväntas ta fram rätt information och redskap för genomförandet så som checklistor samt samordna gruppen. Vidare i rollen kommer du att: • Självständigt förbereda och genomföra inspektioner • Handlägga inkommande ärenden så som registreringar och klagomål • Utforma skrivelser och beslutsunderlag • Självständigt fatta beslut på delegation • Ge information, vägledning och rådgivning till företagare och privatpersoner • Representera myndigheten i olika samverkansgrupper Du kommer även bli involverad i teamets kvalitetsarbete. Vi använder Ecos 2 som ärendehanteringssystem. Inom livsmedelsteamet ligger också kontrollen av försäljning av folköl och vissa receptfria läkemedel. Vi erbjuder dig en omväxlande tjänst med stor möjlighet att påverka. Hos oss får du även möjlighet till kontinuerlig fortbildning och utveckling inom de sakfrågor och färdigheter arbetet kräver.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom livsmedelsområdet, till exempel miljö- och hälsoskyddsinspektör, agronom eller motsvarande. Det ses som meriterande om du arbetat som livsmedelsinspektör tidigare. Vidare har du: • B-körkort - då du kommer besöka verksamheter i olika delar av kommunen • God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift på ett pedagogiskt sätt • Kunskap gällande livsmedelslagstiftning är önskvärt • Erfarenhet från Ecos 2 är meriterande • Tidigare inriktning på tillsyn är meriterande Vi tror att du har förmåga att planera och arbeta självständigt samt baserar dina beslut på gott omdöme och god rättspraxis. Du kommer att vara en viktig del av vår arbetsgrupp, vilket innebär att du är bra på att samarbeta och du vill bidra till ett positivt arbetsklimat. Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet. Vidare är du serviceinriktad, samtidigt som du är trygg med att kunna ställa tydliga krav när det är befogat. Sökord: miljöinspektör, hälsoskyddsinspektör, livsmedelsinspektör, miljöingenjör miljökonsulter, Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Arbetsplatsen

Miljöenheten hos Botkyrka kommun är en enhet i samhällsbyggnadsförvaltningen och består av 26 medarbetare som bland annat arbetar med miljöbalkstillsyn samt livsmedelskontroll. Enheten har fem personer som arbetar inom livsmedelskontroll och vi söker dig som vill bli en del av vårt inspektörsteam! Vi finns i kommunalhuset i Tumba som ligger nära pendeltåg med direkt anslutning till Stockholm, Södertälje, Uppsala och Märsta.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde:

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Ulrika Svärd, Miljöchef

Telefon: 070-250 73 86

E-post: ulrika.svard@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Annika Norin, Naturvetarna

Mobil: 0708861077

E-post: annika.norin@botkyrka.se


Sista ansökningsdatum: 2020-02-05

Ange referensnummer: sbf/2020:7


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019