Stäng meddelande

Skolläkare som vill skapa elevhälsa i framkant!


Arbetsuppgifter

Utbildningsförvaltningen utökar sin centrala elevhälsoorganisation. Du kommer att rapportera till verksamhetschef för EMI och tillhöra en medicinsk grupp som består av centralt anställd skolsköterska, skolpsykolog, logoped och två skolläkare. Som skolläkare arbetar du på våra grund- och gymnasieskolor och har mycket samarbete med elever, föräldrar, skolsköterskor och övrig personal på skolan. Du är med i olika nätverk och samverkar med externa aktörer som BUP, primärvård och slutenvården. Din medicinska kompetens är ett viktigt bidrag i skolornas elevhälsoteam som vanligtvis består av rektor, skolsköterska, skolpsykolog, kurator och specialpedagog/speciallärare. Du bistår verksamhetschefen i medicinska frågor samt medverkar i utveckling och implementering av nya metoder utifrån aktuell forskning. Du är också skolsköterskornas medicinska stöd och rådgivare. I arbetsuppgifter ingår även att genomföra hälsoundersökningar och bidra med medicinsk expertis kring elever i behov av särskilt stöd. Att arbeta med kvalitetsutveckling, uppföljningar samt likvärdighet i skolhälsovårdens verksamhet är en kärnuppgift.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistutbildning inom barn- och ungdomsmedicin, barnpsykiatri, skolhälsovård eller allmänmedicin. Vi ser gärna att du har medicinsk erfarenhet av arbete med barn och ungdomar, gärna inom elevhälsa. Du är en person som är trygg och stabil i dig själv och din profession. Du kan kommunicera tydligt och anpassar ditt sätt efter den du möter. För att trivas och lyckas i rollen som skolläkare behöver du vara självgående och ansvarstagande. Det är också viktigt att du har lätt för samarbete med andra professioner. I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Flexibilitet finns kring tjänstens omfattning. Vi mottar gärna önskemål kring exempelvis deltidsarbete.

Arbetsplatsen

I Botkyrka kommun söker vi en skolläkare som tillsammans med oss vill skapa elevhälsa i framkant. Vi söker dig som har intresse av att arbeta långsiktigt med elevers hälsa och välmående samt använda din medicinska kompetens för att arbeta både på individ- och folkhälsonivå. Som skolläkare i Botkyrka kommun är du en del av verksamhetsstöd och elevhälsans medicinska insats. Du kommer ha ett nära samarbete med verksamhetschef enligt HSL, skolsköterskor samt övrig elevhälsoteamspersonal ute på skolorna. Vi vill ständigt utveckla verksamheten och samarbetet mellan olika professioner för att kunna erbjuda elever bästa möjliga stöd till deras utveckling och lärande i skolan.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid / deltid

Tillträde: Facklig företrädare: nås via kommunens växel Löneform: Månadslön Tillträde: 2020-01-02 eller enligt överenskommelse

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Karin Rydberg, Verksamhetschef för EMI

Mobil: 0708891982

E-post: karin.rydberg@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-12-08

Ange referensnummer: A912505


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019