Störningsinformation:
Avstängda e-tjänster torsdag 19 september
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Speciallärare för yngre åldrar


Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och arbeta i vår Elevhälsoteam som speciallärare. Du kommer att arbeta självständigt men med stöd av kollegor. I ditt uppdrag kommer du att samarbeta med klasslärare och Elevhälsoteamet. Du kommer själv skapa och anpassa material som passar eleverna som för stunden är kopplade till gruppen. Din uppgift är att utveckla elevernas metoder. Här har vi ett påbörjat arbete med läsprojektet Läsa Äger och vi använder oss mycket av LegiLexi. God kommunikation med vårdnadshavare är av yttersta vikt i detta uppdrag. Vi önskar att du har ett stort intresse för att göra skillnad för våra elever. Du behöver arbeta med att skapa, utvärdera och följa upp åtgärdsprogram och handlingsplaner. Därför är det viktigt att du är en effektiv administratör så att mer tid kan ägnas åt elever.

Kvalifikationer

- Du har goda kunskaper i svenska och gärna viss SVA kompetens. - Vi ser att du har lärarlegitimation. - Du har god pedagogisk förmåga. - Erfarenhet är meriterande. - Du har intresse av och kunskap om interkulturell skolverksamhet. - Du arbetar språkutvecklande och har goda kunskaper om vikten av detta. - Arbetet kräver självständighet och förmåga att fatta egna beslut. Du ska kunna ta egna initiativ och bidra med en positiv syn på elevarbetet. - Du ser vikten av att bygga goda relationer med personal, elever och föräldrar. - Förmåga att identifiera både gruppers och individers behov. - God erfarenhet av att arbeta med digitala hjälpmedel för så väl elever som i det administrativa uppdraget. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Karsby International School söker en engagerad och utbildad grundskollärare för vår särskilda undervisningsgrupp. Karsby International School är en kommunal grundskola (F-9) i Norsborg med härliga elever som behöver Sveriges bästa lärare. Vi är i en process att utveckla vår internationella profil och använder oss i detta arbete av våra elever som kommer från världens alla hörn. Värdegrund, relationsskapande och tron på att alla elever ska, vill och kan lyckas är extra viktigt för oss. På vår skola jobbar vi för att varje elev har minst en trygg bas bland oss vuxna, en person som eleven kan vända sig till i förtroende. Vi bedriver ett nationellt uppmärksammat arbete i samarbete med polis, socialtjänst och räddningstjänsten för att förebygga våld. Det innebär till exempel kompetensutveckling till personalen och ett ledarskapsprogram för elever i de äldre åldrarna (Mentors in violence prevention, MVP). Vi ser det som viktigt att våra elever får så goda kunskaper att de är fria att göra medvetna livsval, både som världsmedborgare och på arbetsmarknaden. Samarbets- och kommunikationsförmåga är mycket viktiga egenskaper för att trivas och lyckas. Är du dessutom engagerad i elevers utbildning, framtid och goda livschanser är du välkommen med din ansökan.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Gärna så fort som möjligt men kan vänta för rätt kandidat. Intervjuer sker under pågående ansökningsperiod.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Alexandra Ohlén, rektor

E-post: alexandra.ohlen@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-09-15

Ange referensnummer: A644204 - Speciallärare


Vi undanbeder oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019