Stäng meddelande

Schemaläggare Bibliotek Botkyrka


Arbetsuppgifter

Vi söker en administratör som ska arbeta med schemaläggning av personal för alla Botkyrkas sex bibliotek. Det är ett självständigt arbete som kräver såväl hög social förmåga och flexibilitet som förmåga att snabbt hitta kreativa lösningar. Arbetet är i dagsläget förlagt till förmiddagar måndag-fredag och du har daglig kontakt med många av bibliotekens medarbetare och timvikarier. Schemaläggningen sker idag i ett manuellt system men du kommer att vara drivande i att implementera mer automatiserade schemaläggningsrutiner.

Kvalifikationer

Du har erfarenhet av administrativt arbete och har arbetat med personalplanering och schemaläggning tidigare. Det är meriterande om du har erfarenhet av biblioteksarbete och en förståelse för hur uppdrag och verksamhet ser ut. Du har ett lösningsfokuserat och systematiskt arbetssätt och förmåga att arbeta självständigt. Du behöver vara trygg i din roll och ha en helhetssyn för att kunna hitta kreativa lösningar på komplexa problem. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift samt stor datorvana. Du stimuleras av att genom ditt arbete skapa bästa förutsättningar för våra medarbetare att utföra sitt uppdrag gentemot Botkyrkas invånare. Du har erfarenhet av och känner engagemang för att verka i en interkulturell miljö och värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra och. Du är öppen, ansvarstagande, modig och energisk och beredd att söka och prova nya arbetsformer. Du har medborgarens fokus och låter det vara vägledande i ditt arbete. Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra, och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö.

Arbetsplatsen

Kultur och fritidsförvaltningen, med drygt 200 anställda, svarar för att det finns ett rikt kultur-, och idrottsliv och ett mångsidigt fritidsutbud i Botkyrka kommun. Vi ansvarar för bibliotek, bad, kulturskola, konsthall, öppen fritidsverksamhet, idrottsanläggningar och folkhälsoparker. Bibliotek Botkyrka bildar tillsammans med Botkyrka konsthall en verksamhet. Botkyrka konsthall vill inspirera alla att närma sig samtidskonstens många uttryck. Det görs bl. a genom utställningar, workshops, visningar, samtal och konst i det offentliga rummet. Bibliotek Botkyrka består av sex bibliotek, alla formade i nära samspel med sina närområden och med invånaren som medaktör. Med stöd i kommunens ledord öppen, orädd och energisk intar vi alltid medborgarens fokus. Biblioteksverksamheten i Botkyrka ska vara en motor i arbetet med lokal demokratiutveckling, mänskliga rättigheter och interkulturalitet, och verka för ett långsiktigt hållbart samhälle genom att bidra till att minska ojämlikheten mellan resursstarka och resurssvaga, bidra till interkulturella möten, demokratiutveckling och höjd utbildningsnivå. All verksamhet inom Bibliotek Botkyrka utgår från mänskliga rättigheter, demokrati och interkulturella förhållningssätt. Biblioteksverksamheten ska vara tillgänglig för alla. Genom omvärldsorientering, experiment och nyskapande arbetar vi utifrån Botkyrka kommuns devis Långt ifrån lagom. Vi utgår från att det är en styrka att äga flera språk.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Deltid, 50%

Tillträde: Tillträde 1 januari 2020 eller efter överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Jenny Öström, Enhetschef, Hallunda Alby och Fittja bibliotek

Mobil: 070-1870188


Agneta Borgestedt, HR-specialist

Telefon: 070-8861075


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-11-10

Ange referensnummer: KOF/2019:159


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019