Stäng meddelande

Hemkunskapslärare till S:t Botvids Gymnasiesärskola


Arbetsuppgifter

Vi söker nu en hemkunskapslärare till nationella samt individuella programmet på S:t Botvids Gymnasiesärskola i Hallunda. Du kommer att arbeta med kollegor som ger allt för sina elever, arbetar pedagogiskt och ständigt utvecklar verksamheten för att erbjuda eleverna den bästa undervisningen för att skapa goda lärmiljöer. Det är högt i tak med en prestigelös stämning. Om du trivs med detta så ska du söka tjänsten som hemkunskapslärare hos oss! Tjänsten innebär planering, genomförande, bedömning och betygssättning av hemkunskapslektioner för samtliga elever på nationella samt på det individuella programmet. I ditt dagliga arbete samarbetar du väl utifrån ett helhetsperspektiv kring eleverna såväl socialt som kunskapsmässigt med personal, vårdnadshavare samt med elevhälsan. Utifrån elevernas individuella förutsättningar arbetar du stödjande, motiverande och entusiasmerande. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska i både tal och skrift. Vi arbetar ständigt med att utvecklas i vår pedagogiska gärning och arbetar utifrån ett lågaffektivt förhållningssätt för att skapa en trygg och god lärmiljö. Handledning ges vid behov av personal från elevhälsan.

Kvalifikationer

Kunskaper om, och intresse för, pedagogisk användning av IT är meriterande. Du har ett positivt förhållningssätt och ett personligt engagemang. Du är initiativrik, strukturerad och har ett gott ledarskap. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Som lärare hos oss är det din uppgift att med din kompetens och ditt engagemang leda och stimulera våra elever till kreativitet, kunskap och motivation. Du får en unik möjlighet att påverka och bidra till elevernas utveckling. I samarbete med övriga pedagoger samt elevassistenter medverkar du till att skapa en positiv lärmiljö för varje elev och för hela elevgruppen genom att ansvara för det pedagogiska utvecklingsarbetet. Du planerar, dokumenterar, kartlägger och genomför utbildningen i enlighet med de anvisningar som finns i Skolverkets kursplaner.

Arbetsplatsen

S:t Botvid Gymnasiesärskola ligger i närbelägna lokaler vid S: t Botvid Gymnasieskola, Hallunda. Vi bedriver utbildningar inom nationellt- och individuellt program med ca 70 elever inskrivna. Våra utbildningar syftar till att förbereda eleverna kunskapsmässigt och erfarenhetsmässigt för en meningsfull framtid i sitt kommande vuxenliv. Vi arbetar utifrån en helhetssyn och lägger stor vikt vid såväl elevernas personliga och sociala utveckling som deras kunskapsutveckling inom olika ämnesområden. Arbetssätt och miljö anpassas efter individuella behov på ett sådant sätt att gruppgemenskapen stärks och den ena arbetsdagen är inte den andra lik. Är du en medarbetare som gillar att arbeta under eget förtroende och frihet med utrymme för egna kreativa lösningar för att ibland gå utanför boxen då det oftast är nyckeln till dessa elever sök till oss!


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Susanne Lindahl, Biträdande Rektor

Mobil: 076-115 00 64

E-post: susanne.lindahl@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-05-24

Ange referensnummer: A874955


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018