Stäng meddelande

Strateg våld i nära relation samt hedersrelaterat våld och förtryck till socialtjänsten i Botkyrka


Arbetsuppgifter

Som strateg våld i nära relation samt hedersrelaterat våld och förtryck har du ett varierande arbete. Arbetsuppgifterna består av: • Vara kommunens sakkunniga inom kunskapsområdet • Omvärldsbevakning nationellt och regionalt inom kunskapsområdet • Utveckla, utbilda och stödja socialförvaltningens verksamheter i arbetet med våld i nära relation och hedersrelaterat våld och förtryck • Delta i utvecklandet av metoder och rutiner inom området • Intern och extern samverkan kring kunskapsområdet • Delta i det förebyggande arbete inom området • Driva förebyggande, opinionsbildande arbete i samarbete med lokala föreningar gällande hedersrelaterat våld och förtryck

Kvalifikationer

Du som söker är utbildad socionom, beteendevetare eller motsvarande. Du ska ha dokumenterad kunskap och erfarenhet av arbete med våld i nära relation och hedersrelaterat våld och förtryck. Du har medborgarens fokus och är öppen, ansvarstagande, modig och energisk. Du bör ha lätt att samarbeta med andra.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med nära 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Vi vill att medborgarna ska ha förtroende för Socialtjänsten i Botkyrka och vända sig till oss när de behöver det så att små bekymmer inte ska bli stora problem. Vårt arbete präglas av alla människors lika värde. Vi utgår från människors egen förmåga och eget ansvar på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt. Vi är ca 400 personer som arbetar inom något av områdena: barn och unga, socialpsykiatri, försörjningsstöd, beroende och missbruk, eller boendefrågor. Du kommer att vara placerad på Stöd- och utvecklingsenheten, som är en stödfunktion till verksamheterna med olika specialistkompetenser samlade under en verksamhetschef. På Stöd- och utvecklingsenheten arbetar ca 25 personer.


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tjänsten är en visstidsanställning tom 31/12 2019. Tillträde snarast.

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Sara Hellblom Gustafsson, Chef Stöd- och Utvecklingsenheten

Telefon: 070-886 13 33


Facklig(a) företrädare

Facklig(a) företrädare, Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-02-20

Ange referensnummer: SN/2019:102


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018