Stäng meddelande

Hammerstaskolan söker Speciallärare/Specialpedagog åk 6-9


Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Hammerstaskolan är en tvåparallellig F-9 skola som ligger naturskönt uppe på Eriksbergsåsen och är omgiven av grönområden med gångavstånd till tunnelbana och bussar. I skolan arbetar ett härligt gäng som har höga förväntningar på sig själva, varandra och våra elever. Hammerstaskolan har idag ca 400 elever och 62 medarbetare. Vi har tre speciallärartjänster varav en kommer att bli vakant under hösten. Våra speciallärare arbetar tätt ihop, men har övergripande ansvar för var sitt stadie. Vi söker nu en speciallärare som kan arbeta mot våra äldsta elever åk 6-9.

Arbetsuppgifter

Som speciallärare/specialpedagog är du en viktig del av skolans elevhälsoteam som består av rektor, biträdande rektor, kurator, skolsköterska och skolpsykolog. I teamet bidrar alla med sin specialkompetens och hjälper varandra. Du har ett nära samarbete med de andra speciallärarna och pedagogerna i arbetslaget med målet att alla elever skall få förutsättningar att lyckas i skolan. Som speciallärare arbetar du tillsammans lärarna i åk 6-9 för att bedriva en anpassad pedagogisk verksamhet för elever i behov av stöd, antingen enskilt, i klassrummet eller i mindre grupp. Din roll är även att ge stöd och handledning till pedagoger i arbetet med att utforma anpassningar till eleverna. Du genomför kartläggningar på individ- och gruppnivå samt utformar åtgärdsprogram för elever i behov av särskilt stöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad speciallärare/specialpedagog med behörighet och erfarenhet av att arbeta med åk 6-9. Vi söker dig som kan skapa situationer där elever lyckas. Ditt ledarskap bottnar sig i tron om att alla elever kan och vill utvecklas. Som person är du lyhörd för elevernas behov, tydlig, respektfull och har stor förmåga till samverkan med såväl våra elever, vårdnadshavare och kollegor. Du arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. Du har erfarenhet av elevhälsoarbete i grundskolan och har god kunskap inom språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt, läs- och skrivsvårigheter och funktionsvariationer inom NPF. Du är relationsskapande och förstår vikten av samarbete för att nå uppsatta mål, tar aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer. Du har ett inkluderande förhållningssätt och arbetar så att alla elever ges goda möjligheter att nå läroplanens mål.

Övrigt

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde 2020-10-01 eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Lena Häggberg, Rektor

Telefon: 073-421 85 02

E-post: lena.haggberg@botkyrka.se


Sara Nordquist, Bitr. rektor

Telefon: 070-8891968

E-post: sara.nordquist@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Jennie Forsslund, Speciallärare samt ombud Lärarförbundet

E-post: jennie.forsslund@botkyrka.se


Sista ansökningsdatum: 2020-07-21

Ange referensnummer: A965811


Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020