Stäng meddelande

Vik. Socialsekreterare till Utredningsenheten (utredning barn)


Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare hos oss utreder du barns behov av skydd och stöd. Tillsammans med barnet och föräldrarna planerar du insatser som du sedan följer upp. Du har i ditt arbete kontinuerligt stöd av din förste socialsekreterare och dina kollegor, dessutom har vi regelbundna gruppmöten och ärendehandledning samt externa handledning. I vardagsarbetet utgår du från kunskap, beprövad erfarenhet samt barnet och föräldrarnas situation, erfarenhet och önskemål. Du tar även hänsyn till aktuell lagstiftning, riktlinjer och rutiner samt fattar beslut enligt gällande delegationsordning. En viktig del i arbetet är samarbete inom och mellan olika myndigheter, t.ex. förskolor, skolor samt andra aktörer. Dessutom dokumenterar du systematiskt och kontinuerligt ditt arbete. Där det finns behov av samarbete med flera olika delar av socialförvaltningen för att tillgodose en familjs behov kommer du ingå i ett team med kollegor från andra enheter. Du kommer att ha stora möjligheter att påverka verksamhetens utformning tillsammans med dina kollegor och chefer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen och har erfarenhet av att utreda barn och unga. Du är uppdaterad inom ämnesområdet socialt arbete och har kunskap inom gällande lagstiftning. Har du dessutom kunskap om BBIC och Signs of Safety är det meriterande för rollen. För att passa in i rollen är du ansvarsfull och bemöter andra med respekt. Du har en god kommunikativ förmåga, är samarbetsvillig och genomföra fattade beslut. Du arbetar strukturerat men har förmåga att vara flexibel. Är du en person andra känner tillit till samtidigt som du är öppen och nytänkande tycker vi att du ska söka till oss! Vi arbetar i en politiskt styrd organisation och det är viktigt att du förstår vad det innebär och hur det påverkar din vardagliga arbetssituation. Vi vill tillsammans med dig utveckla framtidens socialtjänst men vi vet också vikten av att tycka om att förvalta. Att du dokumenterar sakligt och korrekt är en förutsättning men vi vill också att du har förmågan att dokumentera på ett koncist och kärnfullt sätt. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Urval kommer ske löpande och därmed kan tjänsten bli tillsatt innan sista ansökningsdag.

Arbetsplatsen

Vill du ha ett arbete där du kan göra skillnad för barns liv och där du får möjlighet till att utvecklas i din yrkesroll? Då är du varmt välkommen till Botkyrka kommun! Vi söker just nu en socialsekreterare till utredningsenheten hos socialförvaltningen. Hos oss arbetar du nära medborgarna och ges möjlighet till ett varierat arbete där du får möjlighet att påverka och utveckla ditt arbete. Verksamhetens uppdrag är att utreda behov och följa upp beviljade insatser för barn i åldern 0 - 18 år som utsatts för eller har bevittnat våld inom familjen. Verksamheten arbetar för att alla barn och ungdomar ska leva under goda uppväxtförhållanden och utvecklas gynnsamt. Vi vill erbjuda den bästa möjliga socialtjänsten inom givna ramar. Vi vill i vårt arbete veta vad våra insatser leder till och har barnet i fokus i allt vi gör. Vi erbjuder ett stimulerande och viktigt arbete där du har möjlighet att utvecklas i din yrkesroll men även ha möjlighet att vara med och påverka verksamhetens utformning. Enheten som du kommer ingå i är uppdelat i två mindre team med 6-7 socialsekreterare som leds av en förste socialsekreterare. Vi har ett administrativt stöd och ett dagligt, nära samarbete med de utförare/behandlare som tillhör verksamheten. Förutom ett utvecklande arbete erbjuder vi dig olika former av kompetensutveckling, årsarbetstid, friskvårdsbidrag, möjlighet till semesterväxling till extra lediga dagar mm.


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Vikariat under föräldraledighet med tillträde så snart som möjligt t.om. 2020-03-01 med möjlighet till förlängning.

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Carolina Olsson , Enhetschef

Telefon: 0702088739


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-08-21

Ange referensnummer: SN/2019:341


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019