Stäng meddelande

Socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd, VIK (goda chanser till förlängning)


Om arbetsplatsen

Vill du ha ett arbete där du kan göra skillnad i människors liv och där du får möjlighet till att utvecklas i din yrkesroll? Då är du varmt välkommen till Botkyrka kommun! Vi söker just nu en vikarierande socialsekreterare till enheten för ekonomiskt bistånd inom socialförvaltningen. Hos oss arbetar du nära medborgarna och ges möjlighet till ett varierat arbete där du får möjlighet att påverka och utveckla ditt arbete. Botkyrka är en spännande kommun där det talas över 100 språk. Enheten för ekonomiskt bistånd har nyligen flyttat till nyrenoverade lokaler i Tumba på Hans Stahles väg 15.

Arbetsuppgifter

På Ekonomiskt bistånd arbetar idag ca 40 personer fördelat på två enheter. På varje enhet finns en enhetschef samt två förste socialsekreterare till stöd för dig och dina kollegor. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att motivera till förändring för att de som söker vårt stöd ska bli självförsörjande samt att utreda och bedöma behovet av ekonomiskt bistånd. I dina arbetsuppgifter ingår att upprätt handlingsplaner tillsammans med dina klienter och att samverka med interna och externa samverkanspartners. Du får i detta arbete både arbeta administrativt samt ha personliga möten. Vi arbetar med människor över 18 år som av olika anledningar är i behov av försörjningsstöd. De människor som söker oss har ofta en komplex livssituation och kommer från skiftande sociala och kulturella förhållanden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande är att tidigare arbetat med myndighetsutövning. Du som person är nyfiken på människor och har lätt för att samarbeta. Du ser möjligheter och är positiv i ditt arbete. Tjänsten kräver att du har ett gott omdöme, är strukturerad och har lätt för att fatta beslut. Eftersom ingen dag är den andra lik har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift och är lyhörd för den individ du har framför dig. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vid erbjudande av tjänst kommer en UC kontroll att göras.

Övrigt

Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid, Allmän visstidsanställning under perioden 2/3 -2020 till och med 31/8-2020. Goda chanser till förlängning.

Tillträde: Tillträde 2 mars alternativt enligt överenskommelse.

Varaktighet: 3-6 månader

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Torbjörn Konradsen, Enhetschef

Telefon: 070-183 54 53


Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2020-02-19

Ange referensnummer: SN/2020:68


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020