Stäng meddelande

Stödassistenter till nystartat gruppboende i Botkyrka kommun


Arbetsuppgifter

Som stödassistent ska du säkerställa en god livskvalitet för våra boende. Vi erbjuder de boende individuellt anpassat stöd och lägger stor vikt vid att de ges stöd och service på ett sådant sätt att det stärker den enskildes tilltro till sin egen förmåga. Utifrån de boendes val ska du vara stödperson men du kan även ha andra förekommande roller, som t.ex. kulturombud eller kommunikationsstödjare. Det är stödassistentens ansvar att fungera som en länk till de boendes omvärld, varför du behöver ha kontakt med de som har betydelse för de boende som exempelvis anhöriga, gode män, daglig verksamhet, sjukvården, habiliteringscenter och kontaktpersoner. Arbetet runt varje boende planeras, dokumenteras och följs noggrant upp. Det är därför mycket viktigt att du dokumenterar väl i verksamhetssystemet LifeCare och upprättar och följer upp genomförandeplaner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasieutbildning med examen från Vård- och omsorgsprogrammet alternativt från barn- och fritidsprogrammet, GPU/PPU eller annan motsvarande utbildning. Vidare har du • kunskap om och minst två års erfarenhet av att arbeta med personer med utvecklingsstörning, dubbeldiagnos och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning • god datorvana • goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift • erfarenhet av arbete med hälsa och sjukvård (t.ex. medicin, sondmatning) Vi ser gärna att du har arbetat med äldre funktionsnedsatta personer eller har demenskunskap förvärvad genom utbildning. Har du erfarenhet av att skapa och använda olika kommunikationsstöd samt av att arbeta med tydliggörande pedagogik samt sinnesstimulering är det meriterande. Vi arbetar med lågaffektivt bemötande och ser det som meriterande om du har erfarenhet av det arbetssättet. Eftersom verksamheten är under uppbyggnad är det även meriterande om du varit med och startat upp gruppboende tidigare. Som person har du ett stort engagemang för våra brukare och ett intresse för att bidra till utveckling av arbetssätt och metoder. Du är bra på att ta initiativ och skapa resultat och du tar självständigt ansvar för ditt arbete. Vi arbetar i team runt de boende och därför är din förmåga och vilja att samarbeta viktig. Du fattar beslut och visar omdöme även under tidspress.

Arbetsplatsen

Under våren 2020 öppnar vi en ny gruppbostad för sex boende. Nu söker vi tio nya medarbetare som tillsammans med oss vill vara med och bygga upp verksamheten. Målgruppen är äldre personer med varierande funktionsnedsättningar som behöver stöd och närhet till personal dygnet runt. Här ger vi de boende möjlighet att få stöd med vardagliga aktiviteter som inköp, matlagning, personlig hygien, kommunikation och fritid. Vårt mål är att få varje boende att bli så självständig som möjligt i sitt dagliga liv, och känna trygghet i det stöd hen får. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter. Tycker du att det är lika kul att skruva ihop en Ikeamöbel som att bygga upp rutiner och arbetsmetoder? Välkommen med din ansökan!


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde:

Antal platser: 10


Kontaktperson(er)

Somaya Aibi, Enhetschef

Mobil: 070-2273126

E-post: somaya.aibi@botkyrka.se


Christina Limpar, Samordnare

Mobil: 070-0038496

E-post: christina.limpar@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Lena Fjällborg, Kommunal Facklig kontaktperson

Mobil: 070-22395080

E-post: lena.fjallborg@botkyrka.se


Kenny Norlander, Kommunal Facklig kontaktperson

Mobil: 070-1886942

E-post: kenny.norlander@botkyrka.se


Sista ansökningsdatum: 2020-01-19

Ange referensnummer: C34053


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019