Störningsinformation:
Eldningsförbud från torsdag 13 augusti kl. 12.
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Budget och skuldrådgivare till bosättning


Om arbetsplatsen

Vill du vara med och stötta enskilda individer till ett självständigt liv? Vi på Botkyrka kommun söker nu en budget- och skuldrådgivare till ett års vikariat. Många medborgare söker sig till oss för att få stöd med sin ekonomiska situation och där finns vi för att hjälpa dem. Som en av medarbetarna själv beskriver arbetet: "Det är det bästa sociala arbetet jag haft!, Man kan förändra vissa individers situation efter bara ett besök., Att få träffa oss är något positivt och personer som möter oss är glada över att få stöd

Arbetsuppgifter

Din uppgift som budget- och skuldrådgivare är att tillsammans med den rådsökanden göra en planering som leder till ett skuldfritt liv. Det kan t. ex. innebära förhandlingar med fordringsägare, att hjälpa till vid ansökningar om skuldsanering och göra hushållsbudget. Många gånger rör det sig om ett långsiktigt arbete, där du behöver ha ett coachande förhållningssätt och arbeta individuellt med varje person. Arbetet är mycket självständigt, men det krävs även samverkan med andra myndigheter internt och externt. Dokumentation och uppföljning sker löpande i ditt arbete. Vi hoppas att du vill arbeta med oss och vara med och bidra med din kunskap och ditt engagemang för Botkyrkaborna. Vad har vi att erbjuda dig? • Varierande arbetsuppgifter och möjlighet att själv planera ditt arbete. • En bra arbetsgrupp med gott arbetsklimat. • Årsarbetstid där du har möjligheten att delvis lägga upp och planera din arbetstid utifrån dina egna önskemål. • Arbetsglädje, engagemang och stora möjligheter att påverka. • Vi bryr oss om din hälsa och välmående! Vi har t.ex. cykelbidrag och friskvårdsbidrag. • En chans att vara med och förändra individers liv.

Kvalifikationer

• Vi ser gärna att du är utexaminerad socionom eller annan eftergymnasial utbildning med erfarenhet från liknande yrke. Du ska ha tidigare erfarenhet av att arbeta som budget och skuldrådgivare. Det är viktigt att du kan se till människors individuella livssituationer, förutsättningar och behov. • Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet från arbete med människor i utsatta situationer och då gärna från ekonomiskt bistånd. • Du har en god utredningsförmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. • Du är lyhörd, pedagogisk och lösningsfokuserad. • Kunskap inom Motiverande samtal är meriterande samt Konsumentverkets kurs i budget- och skuldrådgivning. • Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och kan strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Övrigt

Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid, Tidsbegränsad anställning 1 år

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Astrid Bräne, Enhetschef

Telefon: 0708861638


Facklig(a) företrädare

Facklig(a) företrädare, Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2020-08-10

Ange referensnummer: SN/2020:342


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020