Störningsinformation:
Problem med felanmälan via app
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Mark- och exploateringsingenjör till Botkyrka kommun


Om arbetsplatsen

Vi söker dig som motiveras av att ett betydelsefullt jobb där du är med och skapar morgondagens samhälle. Är du vår nya mark- och exploateringsingenjör med inriktning mot projektledning? Investeringsviljan i Botkyrka är större än någonsin tidigare och kommunen befinner sig i ett expansivt skede med många stora, intressanta och utmanande exploateringsprojekt. Dit hör exempelvis Södra Porten, Rikstens Friluftsstad, Rikstens företagspark, centrala Tullinges kommande utveckling med flera. Kommunens samhällsbyggnadsförvaltning har det samlade ansvaret för att planera och skapa de fysiska, juridiska och affärsmässiga förutsättningarna för en trygg och god livsmiljö och ett attraktivt Botkyrka. Inom Samhällsbyggnadsförvaltningen finns flera olika enheter, däribland mark- och exploateringsenheten som spelar en central roll i Botkyrkas tillväxt. På enheten arbetar idag fem mark- och exploateringsingenjörer/projektledare, en controller, en markchef och en assistent. Här blir du en del av en kompetent och hjälpsam arbetsgrupp med en stor öppenhet för varandra.

Arbetsuppgifter

Som mark- och exploateringsingenjör hos oss erbjuds du en omväxlande roll med stor egen möjlighet att påverka ditt arbete. Beroende på din tidigare erfarenhet och intresse kan vi erbjuda dig en roll som utmanar och engagerar! Din huvudsakliga uppgift är, i form av projektledare, samordna olika typer av exploateringsprojekt och driva dessa framåt. I din projektgrupp ingår övriga funktioner inom Samhällsbyggnadsförvaltningen och arbetet sker i nära samarbete med politiker, byggföretag, medborgare och andra aktörer. I rollen har du ett helhetsansvar för juridik, teknik och ekonomi från projektstart till projektets slutförande. Din roll kommer även kombineras med markförvaltning där du kommer ha hand om frågor kring avyttring och upplåtelse av mark/fastigheter, förhandla och upprätta avtal om förvärv, företräda kommunen i lantmäteriförrättningar, ansvara för värderingar med mera. I gruppen jobbar vi ständigt med utvecklings- och förbättringsarbete och här kommer du vara en viktig pusselbit. Hos oss får du även möjlighet till egen fortbildning och utveckling då vi vet att det är en nyckel till framgång för hela enheten. Exempel på exploateringsprojekt är Tingstorget, se exploatörens projektsida: http://tingstorget.nu Andra exempel på pågående exploateringsprojekt är Tegelbruket i Fittja: https://botkyrka.se/tegelbruket samt Slagsta strand: https://botkyrka.se/slagstastrand

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civilingenjör/högskoleingenjör inom lantmäteri, samhällsbyggnad eller har annan kompetens som arbetsgivaren finner likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning och/eller förhandling inom samhällsbyggnad. I rollen har du många olika kontaktytor och det är därför viktigt att du både har intresse för och är duktig på att kommunicera och har lätt för att uttrycka dig nyanserat i både tal och skrift. Som person samarbetar du bra med andra. Du lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. När det kommer till förhandling så gäller det att du är övertygande, och du vet hur du kan få din vilja igenom. Du arbetar mål- och resultatorienterad med ett gott omdöme för att se till hela kommunens intresse och gör korrekta avvägningar och prioriteringar samt håller uppsatta tidplaner och deadlines.

Övrigt

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde:

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Sara Hagelin, tf. MEX-chef

Mobil: 0700228036

E-post: sara.hagelin@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Jan Pettersson, Sveriges Ingenjörer

Mobil: 0703369350

E-post: jan.pettersson@botkyrka.se


Sista ansökningsdatum: 2020-04-12

Ange referensnummer: sbf/2020:66


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020