Stäng meddelande

Kommunikatör till Socialförvaltningen i Botkyrka


Arbetsuppgifter

Socialförvaltningen är en utvecklingsdriven organisation med höga ambitioner. Hos oss kommer du att ansvara för och utveckla förvaltningens övergripande interna och externa kommunikation. En av dina viktiga arbetsuppgifter är att stödja och proaktivt utveckla förvaltningsledningen i kommunikation kring ledning och styrning. Målet med ditt uppdrag är att underlätta för verksamheten och öka servicen till medborgarna. Botkyrka är av olika anledningar en kommun av stort intresse för medierna och du kommer därför ha en nyckelroll i att coacha och stötta förvaltningschefen i kontakten med media. Du kommer också att samarbeta med kommunens centrala kommunikationsenhet och med de andra förvaltningarnas kommunikatörer. Grunden i ett framgångsrikt kommunikationsarbete är att du har örat mot rälsen och uppmärksamt och tillmötesgående lyssnar in verksamhetens behov för att sedan omsätta detta i förslag och handling. Du kommer att arbeta brett med både operativa och strategiska kommunikationsfrågor. Till dina arbetsuppgifter hör att: • Utveckla och kvalitetssäkra kommunikationsprocesserna i förvaltningen när det gäller till exempel förändringskommunikation, kriskommunikation och medierelationer • Stödja chefer i kommunikationsfrågor och ta fram kommunikationsplaner • Projektleda olika kommunikationsinsatser • Utveckla kanaler och arbetssätt utifrån förvaltningens behov • Hantera mediekontakter • Sköta mediebevakning • Skriva och redigera olika typer av texter för olika målgrupper och kanaler • Säkerställa struktur, målgruppsanpassning, användarvänlighet och tillgänglighet på intranät och externwebb • Beställning av bilder/trycksaker/texter

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk examen inom media- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande. Du har minst 3 års erfarenhet från en större organisation där du arbetat brett med kommunikationsfrågor. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med kriskommunikation och vara van vid att hantera media. Du analyserar kommunikationsbehov och ger råd för att hitta bra lösningar. Du är trygg i din roll som kommunikatör och van att planera kommunikationsinsatser, men också att coacha chefer och andra till egna kommunikationsaktiviteter. Har du tidigare arbetat inom en politiskt styrd organisation ses det som positivt, men din förmåga att söka och ta till dig ny kunskap är av än större vikt. För att lyckas i rollen har du naturligtvis en utmärkt förmåga att muntligt och skriftligt kommunicera med olika målgrupper och göra information tillgänglig och tilltalande. Vidare är du en snabb och van skribent och har en dokumenterad erfarenhet av att skriva informativa, intresseväckande och lättlästa texter anpassade till olika målgrupper och kanaler. Även muntlig information har du en utmärkt förmåga att förmedla tillgängligt och tilltalande. Som person är du drivande och lösningsorienterad. Din kvalitetsmedvetenhet och prestigelösa sätt gör att du lätt skapar förtroende och starka samarbeten inom olika delar av en organisation.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med nära 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Vi vill att medborgarna ska ha förtroende för Socialtjänsten i Botkyrka och vända sig till oss när de behöver det så att små bekymmer inte ska bli stora problem. Vårt arbete präglas av alla människors lika värde. Vi utgår från människors egen förmåga och eget ansvar på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt. Vi är ca 400 personer som arbetar inom något av områdena: barn och unga, socialpsykiatri, försörjningsstöd, beroende och missbruk, eller boendefrågor. Du kommer att vara placerad på Stöd- och utvecklingsenheten, som är en stödfunktion till verksamheterna med olika specialistkompetenser samlade under en verksamhetschef. På Stöd- och utvecklingsenheten arbetar ca 25 personer. Vi söker en modig och självständig kommunikatör som brinner för att ge högklassig service till kollegor och ledning.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Sara Hellblom Gustafsson, Chef Stöd- och Utvecklingsenheten

Telefon: 070-886 13 33


Facklig(a) företrädare

Facklig(a) företrädare, Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-02-20

Ange referensnummer: SN/2019:101


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018