Stäng meddelande

Stödpedagog till Mobila teamet, Botkyrka kommun


Om arbetsplatsen

Inom Vård- och omsorgsförvaltningen, Botkyrka kommun finns verksamhetsområdet omsorgen om personer med funktionsnedsättning som ger stöd till barn, ungdomar och vuxna personer med olika former av funktionsnedsättningar. Vi erbjuder olika slags stöd och service, exempelvis korttidshem och avlösarfamiljer för barn med särskilda behov, personlig assistans och mobila team. Vårt mål är att få varje brukare att bli så självständig som möjligt i sitt dagliga liv, och känna trygghet i det stöd hen får. Tillsammans med oss kan du skapa en omsorg med högsta kvalitet för våra medborgare och vi erbjuder ett stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter. Vårt arbete innebär att ge boendestöd utifrån beviljade insatser.

Arbetsuppgifter

Som stödpedagog inom främst mobila teamet, kommer du bl. a. att ha följande arbetsuppgifter: - utbilda kollegor både i grupp och individuellt gällande metodstöd. - stödja, vägleda och handleda kollegor och medborgare i vardagens yrkespraxis. - tillämpa ett pedagogiskt förhållningssätt och utforma individuellt vardagsstöd utifrån funktionsnedsättningar och dess konsekvenser. - tillämpa specialiserad kunskap i arbete inom LSS-området utifrån lagstiftning tolkning och tillämpning, värdegrund och etik. - utgå ifrån ett evidensbaserat arbetssätt med dokumentation, kartläggnings- och handlingsplaner. - arbeta utifrån ett lösningsinriktat förhållningssätt och använda olika samtalsmetoder. - arbeta med tydliggörande pedagogik utifrån olika kommunikativa och kognitiva anpassningar samt välfärdsteknologiska lösningar.

Kvalifikationer

Du har 200 YH poäng eller 60 högskolepoäng som är tydligt inriktat mot funktionsnedsättningsområdet. Du bör ha god kunskap om, samt erfarenhet av att arbeta med, personer med dubbeldiagnos, utvecklingsstörning eller psykisk funktionsnedsättning. Då dokumentation ingår i arbetet, behöver du kunna hantera och snabbt sätta dig in i flera olika system. Du behöver ha god kunskap om digitala hjälpmedel då du kommer arbeta mot en målgrupp som är i stort behov av dessa för stöd och hjälp i sin vardag. Som person är du driven, strukturerad och lösningsfokuserad samt har ett gott omdöme och kan vid behov fatta snabba beslut. Du är flexibel i ditt arbetssätt och har god samarbetsförmåga. Vi utgår från att du har en god pedagogisk förmåga samt har kunskap om kommunikation och kommunikationsstöd då du kommer att vara ett viktigt stöd till medborgare och kollegor. Du behöver ha god empatisk förmåga med förmåga att sätta dig in i andra människors perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Du är trygg och stabil som person. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är meriterande.

Övrigt

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Kristoffer Hoflund, Enhetschef

Telefon: 073- 421 87 43

E-post: kristoffer.hoflund@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Lena Fjällborg, Kommunal

Mobil: 072-2395080

E-post: lena.fjallborg@botkyrka.se


Sista ansökningsdatum: 2020-07-31

Ange referensnummer: C40438


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020