Stäng meddelande

Skolpsykolog med ledningsansvar


Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och arbeta inom elevhälsans medicinska insats för barn och ungas hälsa, och för att stödja deras utveckling mot utbildningens mål. Som centralt anställd skolpsykolog med ledningsansvar arbetar du mot samtliga kommunala grund- och gymnasieskolor i Botkyrka kommun. Du kommer även att samverka med övriga yrkesprofessioner inom utbildningsförvaltningen. Som skolpsykolog med ledningsansvar ingår det att bevaka att den skolpsykologiska verksamheten i Botkyrka kommun följer de lagar och föreskrifter som krävs. Du kommer att arbeta kommunövergripande med kvalitets och utvecklingsarbete. Det innebär att du ska upprätta ett ledningssystem, skapa rutiner, avvikelsehantering och hålla i professionsträffar för skolpsykologer. Du ska bevaka särskoleprocesser och samverka med externa aktörer. En viktig del av din arbetstid kommer att vara förlagd på grund- och gymnasieskolorna för att kunna genomföra handledning, utredningar och diagnostik utifrån EHT uppdrag. Administration i det digitala journalsystemet ProRenata för EHT ingår också i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som är legitimerad psykolog och har erfarenhet från grundskola och/eller gymnasieskola. Du har ett genuint intresse av att arbeta med barn och ungdomar och deras vårdnadshavare. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har lätt för att jobba med digitala system och producera dokument av hög kvalité. Tidigare erfarenhet av att arbetat som skolpsykolog med ledningsansvar är meriterande. Arbetet innebär sällan färdiga lösningar varför du måste ha mod att pröva nya tillvägagångssätt. Förutom att du har en god samarbetsförmåga behöver du kunna arbeta självständigt, att strukturera ditt arbete samt arbetsleda dig själv och andra. Du är diplomatisk och följsam utan att ge avkall på förmågan att ifrågasätta och ställa krav. Du är en positiv, driven och utvecklingsinriktad person. I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med 92 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Inom utbildningsförvaltningen finns ett stort engagemang för att barn och elever ska få undervisning av hög kvalitet samt stöd i att utveckla sin kompetens och fulla potential. I Botkyrka ser vi att skolframgång är nyckeln till ett gott liv och den starkaste skyddsfaktorn för framtiden. Utbildningsförvaltningen utökar nu sin centrala elevhälsoorganisation med en centralt anställd skolpsykolog med ledningsansvar. Du kommer att rapportera till verksamhetschef för EMI och tillhöra en medicinsk grupp som består av centralt anställd skolsköterska, skolläkare och logoped. Utbildningsförvaltningen ansvarar i dag för förskola, fritidshem, grundskola, gymnasium och särskola. Vi har drygt 3200 medarbetare som är fördelade på 33 förskolor, 22 grundskolor och fyra gymnasieskolor.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde: 2020-01-02 eller enligt överenskommelse Löneform: Månadslön Facklig företrädare: nås via kommunens växel

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Karin Rydberg, Verksamhetschef för EMI

Mobil: 0708891982

E-post: karin.rydberg@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-12-01

Ange referensnummer: A912489


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019