Stäng meddelande

Socialsekreterare till utredning familj


Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare hos oss utreder du barns behov av skydd och stöd. Tillsammans med barnet och föräldrarna planerar du insatser som du sedan följer upp. Du har i ditt arbete kontinuerligt stöd av din förste socialsekreterare och dina kollegor, dessutom har vi regelbundna gruppmöten och ärendehandledning samt extern handledning. I vardagsarbetet utgår du från kunskap, beprövad erfarenhet samt barnet och föräldrarnas situation, erfarenhet och önskemål. Du tar även hänsyn till aktuell lagstiftning, riktlinjer och rutiner samt fattar beslut enligt gällande delegationsordning. En viktig del i arbetet är samarbete inom och mellan olika myndigheter, t.ex. förskolor, skolor samt andra aktörer. Dessutom dokumenterar du systematiskt och kontinuerligt ditt arbete. Där det finns behov av samarbete med flera olika delar av socialförvaltningen för att tillgodose en familjs behov kommer du ingå i ett team med kollegor från andra enheter. Du kommer att ha stora möjligheter att påverka verksamhetens utformning tillsammans med dina kollegor och chefer. Arbetsplatsen ligger nära pendeltågsstationen i Tumba och Tumba centrum med butiker och trevliga restauranger. Förutom ett stimulerande och viktigt arbete erbjuder vi dig olika former av kompetensutveckling, årsarbetstid, friskvårdsbidrag, möjlighet till semesterväxling till extra lediga dagar mm. Detta tycker vår medarbetare om tjänsten: "Det bästa med att jobba som socialsekreterare i Botkyrka är att jag gör skillnad i barn och ungdomars liv. Jag har även en härlig arbetsgrupp som stöttar och hjälps åt med vardagens bekymmer. De får mig att skratta. Och en chef som gör sitt bästa för att skapa förutsättningar för att vi ska kunna göra vårt bästa. Jag träffar barn, ungdomar, deras föräldrar. Jag dokumenterar och utreder. Jag pratar i telefon och möter behandlare. Jag åker landet runt till HVB hem och SiS institutioner. Jag samverkar med skola och BUP. Om du vill göra skillnad i barn och ungas liv är det här ett jobb för dig. Barn och unga ska inte behöva uppleva våld. Och föräldrar ska få hjälp att bli de bästa föräldrar de kan bli. Det kan du bli en del av. Hoppas vi ses!" Johan, blivande kollega

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en färdig socionomexamen och har erfarenhet av att utreda barn och unga. Du är uppdaterad inom ämnesområdet socialt arbete och har kunskap inom gällande lagstiftning. Har du dessutom kunskap om BBIC och Signs of Safety är det meriterande för rollen. Vi arbetar i en politiskt styrd organisation och det är viktigt att du förstår vad det innebär och hur det påverkar din vardagliga arbetssituation. Vi vill tillsammans med dig utveckla framtidens socialtjänst men vi vet också vikten av att tycka om att förvalta. Att du dokumenterar sakligt och korrekt är en förutsättning men vi vill också att du har förmågan att dokumentera på ett koncist och kärnfullt sätt. För oss är det viktigt att du är ansvarsfull och bemöter andra med respekt. Du är också bra på att kommunicera, samarbeta och genomföra fattade beslut. Struktur i arbetet är något vi värdesätter samtidigt som du har förmågan att vara flexibel. Är du en person andra känner tillit till samtidigt som du är öppen och nytänkande tycker vi att du ska söka till oss! Störst vikt kommer dock läggas på personlig lämplighet. Har du rätt kompetenser och brinner för verksamhetsområdet? Vänta då inte, skicka in din ansökan till oss redan idag!

Arbetsplatsen

Vill du ha ett arbete där du kan göra skillnad i människors liv och där du får möjlighet till att utvecklas i din yrkesroll? Då är du varmt välkommen till Botkyrka kommun! Vi söker nu en vikarierande socialsekreterare till vår verksamhet under medarbetares föräldraledighet med goda möjligheter till förlängning. Verksamhetens uppdrag är att utreda behov och följa upp beviljade insatser för barn i åldern 0 - 18 år som utsatts för eller har bevittnat våld inom familjen. Verksamheten arbetar för att alla barn och ungdomar ska leva under goda uppväxtförhållanden och utvecklas gynnsamt. Vi vill erbjuda den bästa möjliga socialtjänsten inom givna ramar. Vi vill i vårt arbete veta vad våra insatser leder till och har barnet i fokus i allt vi gör.


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid, Tidsbegränsad anställning (föräldrarvik) fram till 31/12-2020

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Jenny Vallin, Enhetschef

Telefon: 072-513 41 90


Facklig(a) företrädare

Facklig(a) företrädare, Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-09-16

Ange referensnummer: SN/2019:382


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019