Stäng meddelande

Kommunikatör med inriktning mot press och PR till Utbildningsförvaltningen


Arbetsuppgifter

Utbildningsförvaltningen är en kreativ och spännande arbetsplats med verksamhet som många gånger ligger i framkant, samtidigt som vi har en del utmaningar. Vi söker en modig kommunikatör med ett starkt engagemang för att sprida intressanta berättelser från Botkyrkas skolor. Du blir en av tre kommunikatörer som utvecklar och genomför förvaltningens övergripande interna och externa kommunikation. Ditt huvudfokus kommer att vara press- och PR-arbete inom förvaltningen.. Ditt arbetsfält omfattar både operativa och strategiska kommunikationsfrågor och du kommer att ha en nyckelroll i att stötta chefer och medarbetare i kontakten med media. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att: - bevaka det som händer i omvärlden och i kommunen, - utforma planer för press- och PR-arbete, - utveckla och kvalitetssäkra förvaltningens press- och PR-arbete, - stödja chefer och medarbetare i kommunikationsfrågor och ta fram kommunikationsplaner, - utveckla strategier och arbetssätt utifrån förvaltningens behov, - skapa goda mediakontakter, - producera innehåll till interna och externa kanaler - samarbeta med kommunikatörer i andra förvaltningar Grunden i ett framgångsrikt kommunikationsarbete hos oss är att du är lyhörd, nyfiken och har förmåga att genomföra både planerade och situationsanpassade insatser.

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk utbildning inom media- och kommunikationsvetenskap alternativt journalistik. Du är flexibel, initiativrik och har intresse samt kompetens att självständigt kunna driva utvecklingsarbete. Du är diplomatisk, har hög integritet, är positiv, och kvalitetsmedveten. För att passa i rollen är det viktigt att du är driven, utåtriktad och har lätt för att samarbeta med både kollegor och övriga verksamheter. Du har en mycket god kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt och är serviceinriktad. Du är duktig på innehållsproduktion, bildhantering och rörlig bild, med god kunskap om sociala medier. Erfarenhet: - Några års erfarenhet av press- och PR-frågor. - Väl insatt i samhällsfrågor och förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar. - Gärna med erfarenhet inom utbildningsområdet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi ser fram emot din ansökan! Arbetstid: Dagtid Löneform: Månadslön Tillträde: 2020 04 01 eller enligt överenskommelse Facklig företrädare: nås via kommunens växel

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Inom utbildningsförvaltningen finns ett stort engagemang för att barn och elever ska få undervisning av hög kvalitet samt stöd i att utveckla sin kompetens och fulla potential. I Botkyrka ser vi att skolframgång är nyckeln till ett gott liv och den starkaste skyddsfaktorn för framtiden. Utbildningsförvaltningen ansvarar i dag för förskola, fritidshem, grundskola, gymnasium och särskola. Vi har drygt 3200 medarbetare som är fördelade på 49 förskolor, 22 grundskolor och fyra gymnasieskolor.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde:

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Anette Älmdalen, Tf Utbildningsdirektör

Mobil: 070- 810 48 83

E-post: anette.almdalen@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2020-01-31

Ange referensnummer: A925651


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019