Stäng meddelande

Vikarie elevassistent till grundsärskola


Arbetsuppgifter

Som elevassistent i grundsärskolan inriktning ämnesområden arbetar du i ett team i en av särskolans klasser. Vi arbetar med en röd tråd genom hela skoldagen. Det förväntas av elevassistenten att tydligt arbeta för en öppenhet mellan klasserna och med tydlig kommunikation arbeta för att främja samarbetet utifrån läroplanen. Du kommer att arbeta som elevassistent under skoldagen och tillhöra ett klassarbetslag med en lärare och flera assistenter. Du arbetar även på grundsärskolans fritidshem. I det vardagliga arbetat utgår all verksamhet utifrån grundsärskolans läroplan övervägande kursplanen mot träningsskolan - inriktning ämnesområden. Vi arbetar för ett lågaffektivt bemötande och utgår utifrån begreppet delaktighet i de pedagogiska lärmiljöerna genom hela dagen. Som elevassistent förväntas du finnas vid elevernas sida såväl i mat-, hygien- och övriga lärande och undervisande situationer. Lärandet sker hela tiden och i alla förekommande moment.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet och kunskap om elever inom autismspektrum och intellektuell funktionsnedsättning. Du måste vara tydlig och ha lätt för att kommunicera, vara lyhörd och ha stor inlevelseförmåga samt ett genuint intresse för utveckling och lärande. Här arbetar vi med alternativa kommunikationsmetoder. Det innebär att du ska vara förtrogen med teckenkommunikation, bildstöd och genomgående arbeta för en tydliggörande pedagogik i vardagen. Du måste behärska svenska i tal och skrift. Du ska känna dig trygg och lugn även när mer svårhanterliga situationer uppstår. Du är lyhörd och har lätt att samarbeta. Du har en lämplig utbildning för arbetet.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Borgskolan är den lilla skolan i den stora världen. Skolan är belägen i Hallunda/Norsborg med goda kollektiva förbindelser med T-bana och buss.


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: tillträde: enligt överenskommelse; senast 7/1-2020.

Antal platser: 3


Kontaktperson(er)

Emine Koc, biträdande rektor

Mobil: 073-421 87 30

E-post: emine.koc@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-12-10

Ange referensnummer: A918182


Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019