Stäng meddelande

Förste socialsekreterare till VINR


Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalande kultur, demokrati och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationella befolkning, gör att Botkyrka kommun är en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Läs mer om Botkyrka kommun; http://www.botkyrka.se/ Vi på Socialtjänsten i Botkyrka kommun tycker att det är viktigt att medborgarna har förtroende och kan vända sig till oss. Vårt arbete präglas av alla människors lika värde. Vi försöker alltid göra vårt bästa och utgår alltid från människors förmåga att ta eget ansvar på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt.

Arbetsuppgifter

Mottagning våld i nära relationer utreder och beslutar om insatser samt ger råd och stöd till våldsutsatta och våldsutövare i nära relation. Stödet kan vara både praktiskt, psykosocialt samt vägledande. Det huvudsakliga uppdraget för förste socialsekreterare är att handleda enhetens socialsekreterare i det dagliga arbetet med att utreda och bedöma behovet av skydd och stödinsatser för våldsutsatta och våldsutövare samt bedömningar om ekonomiskt bistånd i ett akut skede. Förste socialsekreteraren hjälper till att prioritera vid hög arbetsbelastning och kan medverka som stöd i svåra möten. Förste socialsekreteraren säkerställer att socialsekreterarna arbetar i enlighet med det politiska uppdraget och det regelverk som gäller, att bemötande av brukare är gott, att dokumentation håller god kvalité samt att valda bistånd/insatser är kostnadseffektiva. Förste socialsekreteraren medverkar även i arbetet med att upprätta rutiner och säkerställer genom samverkan med andra dessa ligger i linje med övriga verksamheter inom förvaltningen. I uppdraget ligger även att hålla sig uppdaterad om aktuell rättspraxis så väl som aktuell forskning avseende metoder och omvärldsförhållanden samt att introducera nya medarbetare i verksamheten. Tjänsten har ansvar att handlägga ett mindre antal ärenden och hjälpa handläggare vid behov. Den förste socialsekreteraren har ett utökat delegationsansvar för ärendebeslut.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom eller annan för tjänsten relevant utbildning med flera års arbetslivserfarenhet inom myndighetsutövning i socialtjänsten. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av både arbete med våld och ekonomiskt bistånd. Vi förutsätter att du är en empatisk och trygg person med god personlig mognad samt att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Viktiga egenskaper är god samarbetsförmåga, stresstålighet samt att du brinner för att stötta, hjälpa och utveckla andra. Du är tydlig, kommunikativ och trygg och har lätt för att sätta dig in i problem och frågeställningar. Du intresserar dig för nya metoder och arbetssätt och hur dessa kan bidra till utveckling för arbetsgrupp och i längden medborgarna vi möter. Tidigare erfarenhet av arbetsledning är meriterande. Vi ser gärna att du även har följande kompetenser/kunskaper: • Kunskap och erfarenhet av arbete med våld och dess konsekvenser. • God kännedom om Socialstyrelsens allmänna bedömningsverktyg och erfarenhet av att utreda enligt FREDA-manualen • Erfarenhet av arbete med krisstöd och krishantering. • Nätverksarbete Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Torbjörn Konradsen, Enhetschef

Telefon: 070-183 54 53


Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2020-07-23

Ange referensnummer: SN/2020:323


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020