Stäng meddelande

Utbildningsledare Xenter Yrkeshögskola, Tumba


Om arbetsplatsen

Arbetsplatsen: Xenter Yrkeshögskola är en av Stockholms största anordnare av YH-utbildning, och störst på Södertörn. Vi har för närvarande 12 olika YH-utbildningar, de flesta på plats i skolan, men även ett par på distans. De flesta av våra utbildningar har teknisk inriktning, men utbudet är brett och varierat. På skolan arbetar 25 medarbetare i roller som utbildningsledare, lärare och administratörer. Vårt gemensamma mål är att ge varje studerande bästa tänkbara utbildning, så att de på alla sätt rustas för en framtid i den yrkesroll de vill nå. Vi jobbar mot en gemensam värdegrund med tydliga mål med kvalité och pedagogik i fokus. Utöver anställda, har vi ett flertal konsulter som undervisar hos oss.

Arbetsuppgifter

Din roll: Utbildningsledarrollen är en kombination av självständigt arbete och kollegial samverkan. Du söker gärna lärande från kollegor och du delar med dig av din kompetens. Lösningsbenägen och vid vissa perioder stresstålig är egenskaper som vi gärna ser hos dig. Som utbildningsledare sköter du dina utbildningar; från antagning av studerande -> Utveckla utbildningens ledningsgrupp -> rekrytering och bemanning av utbildningskonsulter och lärare -> schemaläggning -> uppföljning internt och externt ->, med studerandekontakt -> ända fram till examination. I tjänsten kommer du även att: • jobba med att identifiera kompetensbehovet inom det lokala/regionala näringslivet • samarbeta och skapa kontakt med branschen • planera och skriva ansökningar av kommande utbildningar • ansvara för nya kursplaner och även utveckla aktuella kursplaner • Följa upp studenternas LIA (Lärande i arbete) • jobba med uppföljning och Kvalitetssäkring • delta aktivt i kollegialt lärande kring pedagogik och didaktik

Kvalifikationer

Krav och meriter: Du är självgående och strukturerad samt har vana att använda digitala arbetssätt såsom officeprogram, digitala mötesplattformar, lärplattformar och databaser. Du ska ha erfarenhet av pedagogiskt ledarskap och med fördel någon form av pedagogisk utbildning. Du får gärna ha gått YH-förbundets utbildningsledarutbildning. Viktigast är att du har erfarenhet av att utbildningsleda inom YH. Eftersom Xenter Yrkeshögskola drivs som en del av Botkyrka kommun är det bra om du har vana av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Vad får du hos oss? Ett arbete med stor frihet att planera och leda dina utbildningar inom ramen för lag, förordning och ekonomiska ramar. Du arbetar nära chefen för yrkeshögskolan, dina utbildningsledarkolleger, lärare och administrativt stöd. Vi delar med oss av vårt kunnande och våra erfarenheter, arbetar mot gemensamma mål och har högt i tak. Utbildningsledarrollen är komplex, så det är sällan en vecka är den andra lik. Låter detta intressant? Då hoppas vi att du skickar in en ansökan snarast!

Övrigt

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Anna Eriksson, tf chef yrkeshögskolan Xenter /Botkyrka kommun

Mobil: 0708669220

Telefon: 0708669220

E-post: anna.eriksson@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2020-07-22

Ange referensnummer: A965754


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020