Störningsinformation:
Vattenläcka på Katrinebergsvägen i Tullinge
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Timvikarie till ekonomiskt bistånd


Om arbetsplatsen

Studerar du socionomprogrammet och är nyfiken på att lära dig mer av det sociala arbetet? Då är du varmt välkommen att söka tjänsten som timvikarie hos oss på ekonomiskt bistånd. Vi på Socialtjänsten i Botkyrka kommun tycker att det är viktigt att medborgarna har förtroende och kan vända sig till oss. Vårt arbete präglas av alla människors lika värde. Vi försöker alltid göra vårt bästa och utgår alltid från människors förmåga att ta eget ansvar på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu två vikarierande socialsekreterare för att arbeta extra under sommaren och fortsättningsvis i höst. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att bedöma behovet av ekonomiskt bistånd och då ingår att utreda, besluta samt verkställa utifrån gällande lagstiftning samt riktlinjer. Vi arbetar med människor över 18 år som av olika anledningar är i behov av försörjningsstöd. De människor som söker oss har ofta mer komplexa problem utöver det ekonomiska och kommer från skiftande sociala och kulturella förhållanden. Du kommer få en introduktion i arbetet av en erfaren socialsekreterare för att komma in i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionomstuderande och vill arbeta deltid vid sidan av studierna. Du behöver ha minst höstterminen kvar av dina studier och får gärna ha haft din VFU. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med försörjningsstöd sedan tidigare alternativt annat socialt arbete så som boendestödjare eller liknande. Du som person är nyfiken på människor och har lätt för att samarbeta. Du ser möjligheter och är positiv i ditt arbete. Tjänsten kräver att du har ett gott omdöme, är strukturerad och har lätt för att fatta beslut. Eftersom ingen dag är den andra lik har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och är mottaglig för den individ du har framför dig. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar till varför du är relevant för tjänsten och vilken termin du ska börja till hösten. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Deltid, Heltid/ deltid under sommaren, deltid i höst.

Tillträde: Tillträde omgående.

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 2


Kontaktperson(er)

Torbjörn Konradsen, Enhetschef

Telefon: 070-183 54 53


Paula Bel , Enhetschef

Mobil: 0725885870

E-post: paula.bel@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Facklig(a) företrädare, Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2020-05-27

Ange referensnummer: SN/2020:242


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020