Stäng meddelande

Skogsbackskolan söker kurator


Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter - Vara drivande i, och utveckla, det främjande och förbyggande värdegrundsarbetet på skolan. Detta sker bland annat genom att vara ansvarig för det våldsförebyggande arbetet med TÅGET. - Handleda lärare och annan personal. - Vara en del av skolans elevhälsa och samverka med dess olika funktioner för elevernas bästa. - Elevnära arbete med samtal enskilt och i grupp. - Ha kontakt och samarbete med föräldrar. - Samverkan i elevärenden med aktörer utanför skolan, såsom socialtjänst och barn-och ungdomspsykiatri. - Ha en central roll i skolans trygghetsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har en annan motsvarande utbildning. Vi ser gärna också att du: - Har ett stort engagemang för arbete med barn. - Tycker om att samarbeta med andra på arbetsplatsen. - Har förmåga att ta initiativ och arbeta självständigt. - Är flexibel i arbetssituationer Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet med arbete som skolkurator samt om du har utbildning i ABC föräldrastöd, som är en del av vårt förebyggande arbete.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med nära 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Skogsbacksskolan är en F-3 skola i området Storvreten i Tumba, Botkyrka kommun. På vår skola går ca 210 elever och vi är 39 medarbetare. På skolan finns ett välfungerande elevhälsoteam bestående av specialpedagog, speciallärare, skolsköterska, kurator, skolpsykolog, biträdande rektor och rektor. Vi samarbetar tätt med varandra och med den pedagogiska personalen på skolan. Skogsbacksskolan är en del av Botkyrka kommuns våldsförebyggande arbete TÅGET. Kuratorn har en central roll i detta arbete.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde 2019-04-01 eller enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Carina Nygårds, Rektor

Telefon: 070-886 14 89

E-post: carina.nygards@botkyrka.se


Carina Blixt, Biträdande rektor

Mobil: 072-450 59 13

Telefon: 072-450 59 13

E-post: carina.blixt1@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-02-14

Ange referensnummer: A847616


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018