Stäng meddelande

Familjebehandlare till Öppenvård familj


Arbetsuppgifter

Letar du efter ett spännande och givande arbete inom familjebehandling? Vi söker just nu två familjebehandlare till vår Enhet Öppenvård Familj som består av 16 Familjebehandlare samt en Enhetschef. Inom enheten bedriver vi nätverksarbete, familjerådslagsarbete och erbjuder föräldrastöd, brottsofferstöd och stöd till våldsutsatta barn. I arbetet ingår att utföra de behandlingsuppdrag som tilldelas. I behandlingsuppdragen finns det mål där socialsekreteraren beskriver målen, vårt uppdrag är att se vilken typ av behandling som blir bäst för klienten och därmed utför man den behandlingen som bestäms. Behandlingarna kan se olika ut beroende på uppdrag. De kan bland annat handla om att följa olika program, ha samtal, vara mötesledare vid nätverkssamlande möten och erbjuda krisstöd samt hembesök. Allt arbete sker i nära samarbete med utredande socialsekreterare. I arbetet ingår även att ta emot icke beviljade insatser från privatpersoner som önskar kortare stöd. Vi har även i uppdrag att utbilda personal inom förvaltningen kring sign of saftey, våld, nätverksarbete. Vi vill arbeta i team runt våra familjer och bygger team mellan verksamheter. Under våren 2021 planerar vi att starta ett Säkerhetsteam där behandlare skall arbeta tillsammans med utredande socialsekreterare i högriskfamiljer enligt Signs of Safetys säkerhetsplaneringsmodell. En eller båda tjänsterna kan komma att bli aktuella att ingå i säkerhetsteamet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill arbeta med Familjer där det förekommer våld. Du möter våld i ditt dagliga arbete och vill vara med och utveckla och öka kunskapen inom området. Vi söker dig som innehar en socionomexamen eller beteendevetare. Du har erfarenhet av behandlande samtal med barn och vuxna. Det är meriterande om du har grundläggande psykoterapeutisk utbildning samt om du har erfarenhet av socialtjänsten. Du har lätt för att samarbeta både med interna och externa samarbetspartners. För rollen krävs det en personlig mognad med förmåga att kunna se helhetsperspektiv. Du kan skapa trygghet i dina behandlingsrelationer och visa uthållighet när det behövs. Vi arbetar ofta flera behandlare i våra ärenden och söker dig som har erfarenhet av att arbeta i team. Du behöver var flexibel och kunna växla samarbetspartners i olika ärenden. I arbetet krävs att du har god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska. Vi ser att du är ansvarstagande, uthållig och är lyhörd. Störst vikt kommer dock läggas på personlig lämplighet. Vi har regelbunden extern handledning. Botkyrka kommun erbjuder friskvårdspeng och cykelbidrag. I kommunen används årsarbetstid och semesterdagstillägg kan bytas mot extra ledighet.

Arbetsplatsen

Vi söker dig som vill göra skillnad för barns och föräldrars liv, på riktigt! Om du vill vara med och påverka familjers liv till det bättre så är du varmt välkommen att söka tjänsten som familjebehandlare hos oss!  Vi på Socialtjänsten i Botkyrka kommun tycker att det är viktigt att medborgarna har förtroende och kan vända sig till oss. Vårt arbete präglas av alla människors lika värde. Vi försöker alltid göra vårt bästa och utgår alltid från människors förmåga att ta eget ansvar på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Karin Ask Campbell, Enhetschef

Telefon: 072-742 83 30


Facklig(a) företrädare

Facklig(a) företrädare, Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-11-04

Ange referensnummer: SN/2019:506


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019