Stäng meddelande

Undersköterska vikariat till Tumba hemtjänst


Om arbetsplatsen

Hemtjänsten som är en del av vård- och omsorgsförvaltningen, ger stöd och service till de medborgare som är äldre eller har en funktionsnedsättning och arbetar för att dessa personer ska känna trygghet, delaktighet, självbestämmande och kontinuitet. Insatserna utförs i medborgarens hem och kan ske dygnet runt, årets alla dagar. Tillsammans med oss kan du skapa en omsorg av högsta kvalitet för våra medborgare och vi erbjuder ett stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter.

Arbetsuppgifter

Till Tumba Hemtjänst söker vi nu två månadsvikarier på grund föräldraledighet. Vikariaten sträcker sig initialt mellan maj och september 2020. I rollen kommer du att arbeta varierande arbetstider, både dag och kväll. Som undersköterska ansvarar du för att planera och utföra kvalificerat omsorgsarbete mot brukaren. Undersköterskan uppmuntrar, stödjer och motiverar bl.a. gällande personlig hygien, omvårdnad, måltider och aktiviteter. Vi utgår från brukarens behov och önskemål i planeringen och utförandet av olika arbetsmoment. Målet är att göra det möjligt för de äldre att, med upplevd trygghet och kvalité, kunna bo kvar i sina hem så länge de själva önskar. Arbetet kräver daglig dokumentation av åtgärder och brukarens hälsotillstånd enligt socialtjänstlagen. Att upprätta genomförandeplaner och individuella riskbedömningar ingår även i arbetet och en del arbetsuppgifter kräver delegering. Som undersköterska samarbetar du med övriga kollegor, HSL-personal, biståndshandläggare och anhöriga. I rollen ingår även ett kontaktmannaskap och att delta i kompetens- och verksamhetsutveckling.

Kvalifikationer

Som person har du ett bra bemötande, är tillmötesgående och har en vilja och förmåga att hjälpa andra. I arbetet behöver du vara lyhörd och kunna samarbeta bra med kollegor och chef. Det är viktigt att du tar ansvar och eget initiativ i arbetet samt att du agerar utifrån ett etiskt perspektiv. Utifrån vår verksamhets karaktär är det även viktigt att du är flexibel och kan anpassa dig efter olika omständigheter och situationer. Då daglig dokumentation utgör en stor del av arbetet är det viktigt att du har goda datorkunskaper samt goda kunskaper i tal och skrift i svenska. På grund av avstånden mellan brukarna krävs att du har B-körkort och att du kan cykla. Du har gymnasieutbildning från vård- och omsorgsprogrammet, undersköterskeutbildning eller motsvarande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet! Inför eventuell anställning behöver du visa upp utdrag ur polisens belastningsregister. Intervjuer sker löpande.

Övrigt

Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde:

Varaktighet: 3-6 månader

Antal platser: 2


Kontaktperson(er)

Cathrine Coulianos, Enhetschef Tumba hemtjänst södra

Telefon: 0701402423

E-post: cathrine.coulianos@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Lena Fjällborg, Kommunal Facklig kontaktperson

Mobil: 070-22395080


Sista ansökningsdatum: 2020-02-05

Ange referensnummer: A927311


Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020