Stäng meddelande

Fysioterapeut / Sjukgymnast


Arbetsuppgifter

Som fysioterapeut arbetar du arbetar inom äldreomsorgens vård- och omsorgsboenden. Du ingår i ett team med andra arbetsterapeuter och fysioterapeuter samt har ett nära samarbetare med förvaltningens sjuksköterskor, dietist och omvårdnadspersonal. Du arbetar för att ett rehabiliterande förhållningssätt ska genomsyra verksamheterna. I uppdraget ingår att ge stöd och hjälp till brukarna utifrån fysioterapeutens arbetsuppgifter. Till arbetsuppgifterna hör: • bedömning, träning, behandling och uppföljning utifrån kompetensområdet. • bedömning av hjälpmedelsbehov samt förskrivning, utprovning och uppföljning av tekniska hjälpmedel. • handleda och instruera omvårdnadspersonal i rehabiliterande insatser och förhållningssätt, förflyttningssituationer samt i hjälpmedelshantering. • dokumentation i verksamhetssystemet Procapita enligt gällande lagstiftning. • ge råd och stöd till anhöriga. • delta i att utveckla och kvalitetssäkra verksamheten utifrån ett rehabiliterande förhållningssätt. • delta i det tvärprofessionella arbetet på boendeenheten där riskbedömningar enligt Senior Alert är en central del. • Inhämta kunskap genom att delta på föreläsningar och tematräffar med externa parter som ex. Nestor och äldrecentrum.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Är du nyutexaminerad får du stöd av arbetskamrater för att komma in ditt nya yrke på ett bra sätt. Är du intresserad av eller har vidareutbildning inom områdena geriatrik, fallprevention och/eller förflyttnings/hjälpmedelskunskap ser vi det som meriterande. Det är även meriterande om du har arbetat inom äldreomsorg i kommunal verksamhet samt om du har B-körkort då vi behöver förflytta oss med bil mellan olika enheter. Utöver detta ser vi att du har god datorvana. På vår arbetsplats ser vi att alla arbetar bra och positivt tillsammans med andra människor. Du relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt och lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. I ditt arbete ingår även att vara lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötandet. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Trygghet, stabilitet och självinsikt är viktiga egenskaper hos dig samt att du kan se relationer i sitt rätta perspektiv och skilja på det personliga och professionella.

Arbetsplatsen

På vård- och omsorgsförvaltningen inom verksamhetsområdet äldreomsorg finns hälsa och aktivitet som består av enheterna kost- och måltid, rehab, mötesplatser och dagverksamhet samt sjuksköterskeenheten. Enheterna präglas av ett öppet och prestigelöst klimat där brukaren utgör en naturlig del av teamarbetet. Hälsa och aktivitet arbetar mot både äldreomsorgen och funktionsnedsättningsområdet, vilket ger goda möjligheter att få bred erfarenhet och kunskap. Tillsammans med oss kan du skapa en omsorg av högsta kvalitet för medborgarna.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Anneli Hedlund, Enhetschef

Telefon: 0761150054

E-post: anneli.hedlund@botkyrka.se


Tina Anslin, Enhetschef

Mobil: 0708-8616 10

E-post: tina.anslin@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Fackliga kontakter , Kommunal

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-07-28

Ange referensnummer: C29513


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Urval påbörjas efter att ansökningstiden har gått ut.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019