Stäng meddelande

Socialsekreterare till Familjerätten


Arbetsuppgifter

Familjerättssektionen stödjer enskilda och andra myndigheter i familjerättsliga frågor genom att bland annat: •Erbjuda och genomföra samarbetssamtal med föräldrar gällande frågor kring vårdnad, boende och/eller umgänge för sina barn •Erbjuda föräldrar möjlighet att skriva juridiskt bindande avtal om vårdnad, boende och umgänge •Utreda och fastställa faderskap/föräldraskap •Genomföra vårdnad-, boende- och umgängesutredningar på uppdrag av domstol samt verkställa umgänge med umgängesstöd efter beslut/dom i domstol. •Genomföra medgivandeutredningar samt lämna yttranden till domstol beträffande adoption. Vi arbetar med metoden Konflikt och försoning i samarbete med Södertörns tingsrätt. Vi erbjuder barn till separerade föräldrar barngruppsverksamheten Skilda världar. Familjerätten är en kompetent, stabil arbetsgrupp som trivs tillsammans. Vi har högt i tak och stöttar varandra. Gruppen består av nio familjerättssekreterare, en socialassistent och en enhetschef. Vi är i blandade åldrar och har olika erfarenheter. Du kommer att få möjlighet att vara med på de årliga familjerättsdagarna samt de basutbildningar som familjerättssocionomernas riksförening tillhandahåller. De medarbetare som arbetat en tid erbjuds fortbildning genom Högskolan Ersta Sköndal Bräcke. Vi har extern handledning. Botkyrka kommun erbjuder friskvårdspeng och cykelbidrag. I kommunen används årsarbetstid och semesterdagstillägg kan bytas mot extra ledighet. Vi sitter i Tumba, ca 10 minuters promenad från pendeltågsstationen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och ser gärna att du har erfarenhet av utredningsarbete enligt socialtjänstlagen och/eller föräldrabalken. Erfarenhet av familjerätt samt relevant vidareutbildning inom yrket är meriterande. Du samarbetar gärna med såväl externa som interna samarbetspartners. Din förmåga att självständigt överblicka, strukturera och utföra dina arbetsuppgifter är god. Du är noggrann och arbetar rättssäkert. Din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska är mycket god. Ditt bemötande mot våra medborgare inger förtroende för socialtjänsten i Botkyrka kommun. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Välkommen med din ansökan!

Arbetsplatsen

Vill du ha ett arbete där du kan göra skillnad i människors liv och där du får möjlighet till att utvecklas i din yrkesroll? Då är du varmt välkommen till Botkyrka kommun! Vi söker just nu en Familjerättssekreterare till socialförvaltningen. Hos oss arbetar du nära medborgarna och ges möjlighet till ett varierat arbete där du får möjlighet att påverka och utveckla ditt arbete. Vi vill att medborgarna ska ha förtroende för Socialtjänsten i Botkyrka och vända sig till oss när de behöver det så att små bekymmer inte ska bli stora problem. Vårt arbete präglas av alla människors lika värde. Vi utgår från människors egen förmåga och eget ansvar på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid, Tillsvidareanställning 100 %.

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Beata Lingman, Enhetschef

Telefon: 070-231 68 57


Facklig(a) företrädare

Facklig(a) företrädare, Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-09-19

Ange referensnummer: SN/2019:368


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019