Störningsinformation:
Vattenläcka på Katrinebergsvägen i Tullinge
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Arbetsmarknadshandledare sökes till Botkyrka Lärvuxcenter


Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Vill du ha ett spännande arbete i den dynamiska och mångkulturella miljö som Botkyrka utgör? Vill du dessutom ha kompetenta och positiva arbetskamrater med mycket humor? I så fall har vi jobbet för dig. Till Botkyrka Vuxenutbildning söker vi en engagerad och strukturerad arbetsmarknadssamordnare.

Arbetsuppgifter

Till Lärvuxcenter vid Botkyrka Vuxenutbildning söker vi nu en arbetsmarknadshandledare till våra elever som läser lärlingsutbildning inom ramen för särskild utbildning för vuxna. Lärlingsutbildningen är på 1-2 år. Eleverna är ute på sina lärlingsplatser fyra dagar i veckan och har undervisning i skolan en dag i veckan. I arbetet ingår att handleda eleverna inför och under utbildningstiden, att förbereda dem inför det kommande arbetslivet samt att planera och genomföra gruppundervisning inom bland annat sociala koder, service och bemötande under såväl introduktionsperiod som utbildningstid. Din roll är också att etablera kontakt med nya arbetsgivare, bistå med stöd till handledarna ute på arbetsplatserna och kontinuerligt följa upp lärlingarna ute på sina arbetsplatser. Arbetet innebär att du har mycket kontakter med både elever, lärare, övrig personal och externa aktörer, vilket ställer krav på mångsidighet och social förmåga. Du kommer att ingå i ett litet engagerat, professionellt och positivt arbetslag som brinner för att stärka målgruppens position i samhället. Lärvuxcenter tar emot elever från kommunerna Botkyrka, Södertälje, Salem, Huddinge och Nykvarn. I tjänsten kan även övrig undervisning för målgruppen förekomma utifrån kompetens och erfarenhet.

Kvalifikationer

Det ställs stora krav på god samarbetsförmåga och ett intresse av att skapa nätverk. Du har lämplig högskolexamen, gärna med beteendevetenskaplig eller pedagogisk inriktning. Du måste ha förståelse för vuxenutbildningens komplexa uppdrag, särskilt för vuxna elever med särskilda behov. Har du erfarenhet av arbete med personer med lindrig intellektuell funktionsvariation är det extra meriterande. Vi söker dig som har: - erfarenhet av målgruppen som läser inom särskild utbildning för vuxna - kunskap om att arbeta med personer som står långt ifrån arbetsmarknaden - en förmåga till att entusiasmera dessa elever att lära sig att tro på sig själva och sin möjlighet att komma ut i arbete. Utbildning inom samtalsmetodik, till exempel MI, och Supported Employment är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet Intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum löpt ut.

Övrigt

Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid, Vikariat föräldraledighet

Tillträde: Enligt överenskommelse höstterminen 2020

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Niklas Almqvist, Rektor

Mobil: 070-258 09 95

Telefon: 070-258 09 95

E-post: niklas.almqvist@botkyrka.se


Sara Utku, Biträdande rektor

Mobil: 070-2897211

Telefon: 070-2897211

E-post: sara.utku@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2020-06-30

Ange referensnummer: A955888


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020