Stäng meddelande

Enhetschef till ekonomiskt bistånd, VINR


Om arbetsplatsen

Vill du vara med på vår resa? Nu söker socialförvaltningen en enhetschef med driv och patos för att ansvara över en av enheterna för ekonomiskt bistånd. Vi vill att medborgarna ska ha förtroende för Socialtjänsten i Botkyrka och vända sig till oss så att små bekymmer inte ska bli stora problem. Vårt arbete präglas av alla människors lika värde. Vi utgår från människors egen förmåga och eget ansvar på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt. Vi har precis gått in i en ny organisation där vi river stuprören och lämnar den gamla beställar-/utförarmodellen. Vår nya organisation kommer att vara rustad att möta samhällsförändringar och präglas av nytänkande och teamarbete. Vi är ca 500 personer som arbetar inom något av områdena barn eller vuxen. Vi är placerade i Tumba där vi sitter i fräscha lokaler.

Arbetsuppgifter

Verksamheten består av fyra enheter: två utredningsgrupper för ekonomiskt bistånd och två grupper med fokus på sysselsättning och arbetsrehabilitering. Utredningsarbete kring våld i nära relationer ligger också inom verksamheten. På enheten arbetar ca 70 personer och vi söker nu en enhetschef till en av utredningsgrupperna. Vi erbjuder dig en spännande och dynamisk arbetsplats där du kommer arbeta med utveckling av vår verksamhet, dig själv och ditt ledarskap. Som enhetschef leder och fördelar du det dagliga arbetet för tjugotalet medarbetare samt ansvarar för budget och personalfrågor. I denna tjänst ansvarar du även för vår enhet våld i nära relationer som tillhör ekonomiskt bistånd. Du ingår i en ledningsgrupp bestående av fyra enhetschefer och en verksamhetschef, och som målmedvetet arbetar för att föra enheten framåt och skapa en försörjningsstödsenhet i tiden. Du samverkar med kollegor och samarbetspartners både internt inom Socialförvaltningen men också med andra förvaltningar inom kommunen och med andra huvudmän som t.ex. landsting, arbetsförmedling och försäkringskassa.

Kvalifikationer

Vi söker en examinerad socionom, med gedigen kunskap och stort intresse av ekonomiskt bistånd, en av socialtjänstens kärnverksamheter! Vi ser att du som söker denna tjänst har flera års arbetslivserfarenhet inom ekonomiskt bistånd alternativt närliggande områden. Du har tidigare erfarenhet av att leda och fördela arbetet. Du är en trygg och naturlig ledare som har en klar uppfattning om vad du vill med ditt ledarskap. Du är entusiasmerande och har en god förmåga och vana av att leda andra. Du vill att dina medarbetare ska utvecklas och därför stärker dem i deras roll som handläggare. Du har modet och självinsikten att våga försöka och att våga misslyckas. Du är en i grunden positiv person som ser utmaningar som möjligheter. Du förstår vikten av att sprida arbetsglädje för att vi tillsammans ska få en rolig och konstruktiv arbetsmiljö. Störst vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Övrigt

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Greta Lund Jonsson, Verksamhetschef

Telefon: 0708- 895854


Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2020-07-31

Ange referensnummer: SN/2020:322


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020