Stäng meddelande

Skolsköterska till Tumba gymnasium


Arbetsuppgifter

Är du intresserad av att arbeta med och för ungdomar i en verksamhet som ständigt utvecklas? Ditt uppdrag hos oss på Tumba gymnasium blir att samverka med skolledning och övrig elevhälsopersonal. Utöver att du genomför de sedvanliga skolsköterskeuppgifterna enligt Socialstyrelsens riktlinjer för elevhälsovård är det viktigt att du tydligt bidrar med din kompetens och kunskap i elevhälsoarbetet och med att utveckla detta. Elevhälsan på vår skola arbetar i team för att skapa de bästa möjliga förutsättningar för elevernas hälsa, utveckling och lärande. Centralt placerad finns skolläkare samt verksamhetschef/medicinskt ledningsansvarig skolsköterska, som har regelbundna möten med hela skolsköterskegruppen kring utvecklingsfrågor. Vill du veta mer om det praktiska arbetet på Tumba gymnasium kontaktar du bitr rektor AnnaLena Ygland eller bitr rektor Stellan Andersson

Kvalifikationer

Kompetenser: Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till barnsjuksköterska, distriktsköterska eller vidareutbildning inom Skövdes skolsköterskeprogram. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt ser gärna tidigare erfarenhet från området. Skolsköterskans uppgifter: - Du är drivande i det förebyggande och hälsofrämjande arbetet. - Du är en viktig del i skolans elevhälsoarbete med din medicinska kompetens. - Arbetet innebär nära samarbete med elever, föräldrar, skolpersonal samt organisationer och myndigheter utanför skolan.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är stockholmsområdets femte största kommun med nära 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Tumba gymnasium är en av länets mer framgångsrika skolor, både när det gäller resultat och högt söktryck. Ht19 tar vi emot 1300 elever från 28 olika kommuner, flertalet från Södertörnsregionen. Vi är väl integrerad när det gäller elevunderlag, både socioekonomiskt och avseende kön. Lärarna uppskattas av eleverna och kända för sitt engagemang och vilja att bygga bra skola. Elevhälsan är väl utbyggd och spelar en nyckelroll i vårt framgångsarbete. Teamet består av 2 kuratorer och 2 skolsköterskor, 3 studie- och yrkesvägledare samt "Studemus" som engagerar 4 speciallärare/specialpedagoger. Elevhälsoteamet leds av två erfarna skolledare och vi har en skolpsykolog knuten till arbetet på deltid, vilket tillför ytterligare kompetens till gruppen. Inför HT2019 söker vi en skolsköterska. Vi är flexibla med tillträdsdatum. Det viktiga är att du är rätt person för att vara med och påverka när vi fortsätter vårt viktiga utvecklingsarbete.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs. Vi söker dig som - är nyfiken, kreativ och lösningsfokuserad. - är utåtriktad och har god social förmåga - har lätt samt förmåga att arbeta självständigt - gillar att arbeta med ungdomar. Erfarenhet av digitala verktyg som exempelvis PMO är meriterande.

Omfattning: Heltid

Löneform: Månadslön

Tillträde:

Varaktighet: Tillsvidare

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: 2019-11-04

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Anna-Lena Ygland, Bitr rektor

Telefon: 076-7771250

E-post: anna-lena.ygland@botkyrka.se


Stellan Andersson, Biträdande rektor

Mobil: 070 521 81 72

Telefon: 070-521 81 72

E-post: stellan.andersson@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-09-02

Ange referensnummer: A894286


Tillträdet är flexibelt och sker efter överenskommelse. Vi undanber oss vänligt men bestämt all eventuell hjälp från rekryteringsfirmor - utan sköter denna rekrytering helt och hållet på egen hand.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019