Störningsinformation:
Problem med felanmälan via app
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Markstrateg med verksamhets- och teamledaransvar


Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med cirka 93 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Kommunens samhällsbyggnadsförvaltning har det samlade ansvaret för att planera och skapa de fysiska, juridiska och affärsmässiga förutsättningarna för en trygg och god livsmiljö och ett attraktivt Botkyrka. Inom Samhällsbyggnadsförvaltningen finns flera olika enheter, däribland mark- och exploateringsenheten som spelar en central roll i Botkyrkas tillväxt. Mark- och exploateringsenheten arbetar med frågor såsom exploatering, förvärv och försäljning av mark, arrenden, tomträtter, fastighetsbildning, projektledning med mera. Enheten företräder kommunen som fastighetsägare och förvaltar även delar av kommunens mark. Många exploateringsprojekt pågår och flera är i startgroparna. Botkyrka är en expansiv kommun med politiskt mål om att skapa förutsättningar för 1 000 nya bostäder per år. Vår markchef kommer gå i pension under våren och därför söker vi nu dig som vill bli vår nästa markstrateg med verksamhets- och teamledaransvar. Mark- och exploateringsenhet är idag ett gäng på tio personer bestående av bland annat av en controller och mark- och exploateringsingenjörer. Här blir du en del av en kompetent och hjälpsam arbetsgrupp med en stor öppenhet för varandra. Enheten har ett nära samarbete med övriga funktioner inom Samhällsbyggnadsförvaltningen där totalt 120 personer arbetar.

Arbetsuppgifter

Som markstrateg med verksamhets- och teamledaransvar har du ansvar för att planera, fördela och utveckla markfrågorna inom enheten, i nära samarbete med mark- och exploateringschefen. Arbetet innebär mycket kontakt med privatpersoner, företag och andra förvaltningar. Vi erbjuder dig ett arbete med varierande arbetsuppgifter där du ansvarar för kommunens markinnehav. Du rapporterar till mark- och exploateringschefen. Vidare i rollen kommer du att: • Leda och fördela markfrågor • Strategisk markplanering • Verksamhetsplanering • Löpande markförvaltning • Arrende- och tomträttsfrågor • Avtalshantering • Lantmäterifrågor m.m.

Kvalifikationer

Du har examen inom lantmäteri, samhällsbyggnad eller fastighetsrätt alternativt en annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi ser att du har jobbat med markfrågor och har erfarenhet av de tillhörande arbetsuppgifterna. Vi söker dig som är en engagerad ledare som förstår vikten av ett gott samarbete. Du trivs med att ta initiativ och ser på sakers långsiktiga betydelse. Du har en god samarbetsförmåga och lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare ser vi att du har lätt för att skapa struktur och tydlighet samt är van vid att organisera, leda och motivera andra. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och handlar i enlighet med fattade beslut. Du har goda IT-kunskaper och det är ett krav att du uttrycker dig väl i svenska i både tal och skrift då arbetet innebär bland annat att upprätta tjänsteskrivelser, avtal och principer för till exempel tomträtter, arrenden med mera.

Övrigt

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde:

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Sara Hagelin, tf. MEX-chef

Mobil: 0700228036

E-post: sara.hagelin@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Jan Pettersson, Sveriges Ingenjörer

Mobil: 0703369350

E-post: jan.pettersson@botkyrka.se


Sista ansökningsdatum: 2020-04-19

Ange referensnummer: sbf/2020:40


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020