Stäng meddelande

Trafikingenjör


Arbetsuppgifter

Som Trafikingenjör är du en viktig del av stadsbyggandet och arbetar med alla trafikslag; gående, cyklister, kollektivtrafik och fordonstrafik. Projekten har en stor variation inom trafik/infrastruktur och i rollen kommer du att arbeta med både utredning, utformning, planering och genomförande. I rollen kommer du att projektleda investeringsprojekt såsom tillgänglighetsåtgärder, anläggning av gång- och cykelvägar etc. på egen hand. I större projekt gör du förstudier och samarbetar sedan med kommunens byggprojektledare. Beroende på din erfarenhet så kan det också bli aktuellt att du deltar i exploateringsprojekt från det tidiga skedet, till detaljplane- och genomförandeskedet. Här agerar du kravställare och expert inom trafikområdet för att skapa så optimala trafiklösningar som möjligt. Andra exempel på arbetsuppgifter: - Du driver och utvecklar program, policys och åtgärdsplaner - Du arbetar med trafikfrågor i den fysiska planeringen - Du samordnar lokala och regionala infrastrukturfrågor, beteendefrågor och verkar för ett hållbart resande - Du har kontakt med allmänheten, myndigheter och organisationer - Du leder teknikkonsulter inom specifika projekt

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen med inriktning samhällsbyggnad, eller liknande. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet som trafikingenjör, junior trafikplanerare eller liknande roll, men detta är inget krav. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter särskilt att du är ansvarsfull, nyfiken och samarbetsinriktad. Vi ser att du har en stor vilja att både utveckla och utvecklas. I rollen har du många olika kontaktytor och det är därför viktigt att du både har intresse för- och är duktig på att kommunicera.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med ca 93 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt Sveriges yngsta och mest internationella befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Botkyrkas befolkning ökar och nya bostads- och verksamhetsområden växer fram. Expansionen innebär stora som små insatser för att förbättra det kommunala vägnätet och de offentliga rummen i kommunen. Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla vår kommun i rollen som Trafikingenjör. Här blir du en del av en kompetent och hjälpsam arbetsgrupp med en stor öppenhet för varandra. Du arbetar tillsammans med tre kollegor inom teknikområdet Trafik, som i sin tur tillhör Stadsmiljöenheten där totalt 30 personer arbetar. Stadsmiljöenheten ansvarar för befintliga kommunala gator, torg, cykelbanor, parker och naturmark. Man är även delansvariga för planeringen och utvecklingen av nya projekt. Arbetet sker i nära samarbete med övriga enheter inom Samhällsbyggnadsförvaltningen, exempelvis plan, mark- och exploatering, byggprojektledare etc. Mycket kontakt sker även med medborgarna och andra kommunala förvaltningar.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse. Intervjuer hålls löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden har löpt ut.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Simon Aspenberg , Rekryterare, Ngenia

Mobil: 070 969 77 17

E-post: simon.aspenberg@ngenia.se


Anders Öttenius, Chef, Stadsmiljöenheten

Telefon: 0708891901

E-post: anders.ottenius@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Birgitta Persson , Sveriges ingenjörer

Telefon: 08-530 610 00

E-post: birgitta.persson@botkyrka.se


Sista ansökningsdatum: 2019-07-12

Ange referensnummer: sbf/2019:183


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Botkyrka kommun samarbetar med NGENIA i denna rekrytering. Om du har några funderingar kring rollen är du varmt välkommen att kontakta Simon Aspenberg på telefonnummer 070 969 77 17 eller via simon.aspenberg@ngenia.se. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019