Stäng meddelande

Biståndshandläggare för SoL över 65 år


Arbetsuppgifter

Vi står inför spännande utmaningar i Botkyrka! Under kommande år ska vi införa valmöjligheter inom hemtjänsten och söker nu efter biståndshandläggare som vill vara med på denna resa tillsammans med oss. Motiveras du av utmaningar och brinner för att våra medborgare ska få en god äldreomsorg? Då letar vi efter dig. Som handläggare arbetar du rättssäkert och utreder utifrån den enskildes behov samt bedömer och fattar beslut om insatser enligt socialtjänstlagen. Vi handlägger och gör uppföljningar av ärenden utifrån Socialstyrelsens krav om att personal bör ha ett professionellt förhållningssätt för att kunna sätta den äldre personens behov i fokus. Att följa upp beslut och ompröva beviljade insatser ingår i arbetet. I arbetsuppgifterna ingår även att samarbeta med den enskilde, anhöriga, kollegor och andra inom kommunen samt externa aktörer som t.ex. landstinget. Vi står inför spännande utmaningar i Botkyrka u har även möjlighet att tillsammans med kollegor utveckla handläggningsarbetet och arbetssätt. Vi stöttar och hjälper varandra i vårt dagliga arbete. Bland annat har vi ärendedragningar där vi gemensamt diskuterar olika ärenden för likvärdiga och rättssäkra utredningar. Till din hjälp i ditt löpande handläggningsarbete har du även en sektionsledare som du arbetar nära.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har likvärdig högskoleutbildning inom social omsorg eller beteendevetenskap. Du har dokumenterad juridisk kunskap inom området socialrätt och övrig relevant lagstiftning. Erfarenhet från arbete som biståndshandläggare inom SoL eller inom myndighetsutövning är meriterande. För tjänsten krävs även goda datorkunskaper samt goda kunskaper i svenska i tal och skrift. För att lyckas i rollen som biståndshandläggare ska du ha ett bra bemötande och kommunicera på ett tydligt sätt. Du tar välgrundade beslut och ser rättsäkerhet som en viktig del i arbetet. Du ska kunna väga samman information, göra en individuell bedömning, prioritera och strukturera ditt arbete samt ha ett helhetsperspektiv. Du som söker behöver vara en trygg och stabil person som kan samarbeta och samspela tillsammans med andra samtidigt som du självständigt driver arbetet framåt.

Arbetsplatsen

När medborgaren ansöker om stöd från äldreomsorgen eller omsorgen om personer med funktionsnedsättning är Myndighet första kontakten. Verksamhetsområdet Myndighet ingår i vård- och omsorgsförvaltningen och består av två enheter, en för SoL och en för LSS. Här arbetar handläggare och samordnare. Vi erbjuder dig flexibla arbetstider, friskvårdsbidrag och ett stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 2


Kontaktperson(er)

Henrik Thorsensson, Verksamhetschef

Mobil: 070-8861088

E-post: henrik.thorstensson@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-07-21

Ange referensnummer: C29851


Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019