Störningsinformation:
Problem med felanmälan via app
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Sommarvikarier till hemtjänsten i Botkyrka kommun


Om arbetsplatsen

Hemtjänsten, som är en del av vård- och omsorgsförvaltningen, ger stöd och service till de medborgare som är äldre eller har en funktionsnedsättning. Nu söker vi dig som vill jobba som sommarvikarie i hemtjänsten i Botkyrka kommun. Vi söker vikarier till alla våra arbetstider, både dag, kväll och helg och till både norra och södra Botkyrka. Vill du ha ett meningsfullt och varierande sommarjobb där du får göra skillnad för våra medborgare varje dag? Har du utbildat dig till undersköterska, håller du på och utbildar dig, funderar du kanske på att göra det eller har du bara intresse för att arbeta med människor? Då har vi det perfekta sommarjobbet för dig! Arbetet är fritt och självständigt du har möjlighet att vistas ute under sommarmånaderna och vara aktiv och rörlig samtidigt som du får vara med att göra skillnad i en av de viktigaste roller vi har i kommunen - att ta hand om våra äldre och funktionsnedsatta.

Arbetsuppgifter

Som undersköterska/vårdbiträde kommer du att stötta boende och utföra omvårdnadsarbete i deras eget hem. Du uppmuntrar, stödjer och motiverar gällande bl.a. personlig hygien, omvårdnad, måltider och aktiviteter. Vi utgår från våra boendes behov och önskemål i planeringen och utförandet av olika arbetsmoment. Målet är att göra det möjligt för våra medborgare att, med upplevd trygghet och kvalité, kunna bo kvar i sina hem så länge de själva önskar. Arbetet kräver daglig dokumentation av åtgärder och den boendes hälsotillstånd i olika verksamhetssystem. Du som jobbar som vikarie hos oss i sommar kommer att få ett introduktionsprogram där du de första dagarna skuggar en annan medarbetare och lär dig alla moment. När du sen känner dig trygg så kommer du arbeta självständigt - men alltid i en nära dialog med chef, koordinator och kollegor. Checklistor och rutiner hör till vår vardag och dessa kommer du att följa. Under dina introduktionsdagar lär du dig också vår handlingsplan som visar hur du bör agera i alla skeden så du alltid kan känna dig säker i uppdraget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill göra det lilla extra för våra äldre och funktionsnedsatta och som vill vara med och skapa en härlig sommar för dem. Du spelar en viktig roll när det gäller att ge omvårdnad, stöd och omsorg - och därför måste du ha intresse för att arbeta med människor. Har du relevant gymnasieutbildning eller tidigare arbetslivserfarenhet inom äldreomsorgen eller funktionsnedsättningsområdet ser vi det som meriterande, men det är inget krav. Då daglig dokumentation sker digitalt är det viktigt att du har goda datorkunskaper. Vidare har du en god fysik, så att du kan stödja medborgaren i aktiviteter i det dagliga livet.. Har du kunskaper i flera språk och B-körkort, och kan cykla ser vi det som meriterande. Åldersgräns 18 år Som person har du ett bra bemötande, är tillmötesgående och har en vilja och förmåga att hjälpa andra. Vi söker dig som är lugn och kan fokusera på rätt saker även under stressade situationer. Det är viktigt att du tar ansvar, samtidigt som du kan komma med egna idéer och lyfter dom med dina kollegor och chef för att skapa ett bra klimat med gott samarbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet! Vänligen bifoga ett CV till din ansökan.

Övrigt

Arbetsform

Sommarjobb / Säsongsanställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Timavlönad

Tillträde:

Varaktighet: 11 dagar - 3 månader

Antal platser: 25


Kontaktperson(er)

Ikram Hassan, Enhetschef Storvreten

E-post: ikram.hassan@botkyrka.se


Cathrine Coulianos, Enhetschef Tumba

E-post: cathrine.coulianos@botkyrka.se


Kimya Winther, Enhetschef Hallunda

E-post: kimya.winther@botkyrka.se


Fackliga företrädare

Telefon: Kontakta växeln på telefon: 08-530 61 000


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2020-03-29

Ange referensnummer: von/2020:81


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020