Stäng meddelande

Grundlärare mot fritidshem


Om arbetsplatsen

Björkhaga skola är en kommunal grundskola i hjärtat av ett område med villor, lägenheter och tre minuters promenad från Tumba centrum. Skolan har funnits i mer än 100 år. Idag är skolan en F-9 skola med cirka 550 elever och ca 70 medarbetare. Läsning, upptäckarlust och glädje är grundstenarna i grundskolan och elevernas kunskap, trygghet och handlingskraft är i fokus. Vi ska erbjuda utbildning som baserar sig på forskning och beprövad erfarenhet.

Arbetsuppgifter

Att vara lärare och professionell pedagog i Björkhaga skola innebär att du har höga förväntningar och en tro på att alla elever kan nå framgång utifrån sina förutsättningar. Du skapar goda relationer, såväl med elever som med vårdnadshavare, byggda på förtroende och respekt. Du är medveten om din egen påverkan på elevernas lärande. Med utgångspunkt i elevernas resultat, forskning och beprövad erfarenhet, följer du upp undervisningens kvalitet, reflekterar och utvärderar i syfte att utveckla undervisningen. Du ger framåtsyftande återkoppling till eleverna med syfte till utveckling och stöttar elever i behov av särskilt stöd. Vi arbetar med kollegialt lärande vilket innebär att du samarbetar med kollegor för att utveckla dig själv och din undervisning samt skolans pedagogiska arbete.

Kvalifikationer

Du är legitimerad grundlärare mot fritidshem. Vill du vara med på resan när vi ska gifta ihop skola och fritids? Vi söker dig som är intresserad av att förmedla dina kunskaper om läroplanens innehåll till andra, som kan göra undervisning av värdegrunden och som kan se lärande i olika situationer över hela dagen. Med målbilden av en förlängd skoldag. Du brinner för att skapa trygga inkluderande lärmiljöer, utveckla förmågor och stärka elevernas identitet. Allt enligt vår vision om en skola med trygghet, kunskap och framtidstro. Du kommer att få möjlighet till utvecklingsuppdrag på skolan kopplat till fritidshemmets lärande. Vi ser också att du med energi medverkar i kommunens nätverk för utveckling av fritidshemmet. Du kommer också vara i kontakt med kommunens samordnare för fritidshem med möjlighet till stöd i ditt utvecklingsuppdrag. Hos oss får du jobba under en ledning med höga ambitioner kring fritidshemmets uppdrag och med en tydlig koppling till utvecklingsarbetet och visionen för skolan. Vi har i dagsläget ett samarbete med Linnéuniversitetet där vi bedriver ett långsiktigt utvecklingsarbete kring språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. Där är även fritidshemmet en självklar del. Vi söker dig som har goda erfarenheter av samverkan över lågstadiet och kan förmedla uppdraget kring undervisning genom omsorg, utveckling och lärande som en helhet. Vi läser gärna din C-uppsats inför intervjun för att hitta spännande infallsvinklar kring ditt sätt att se på lärande. Det är meriterande om du har en handledarutbildning om 7,5 hp då vi har studerande på högskolan från hösten 2020 och har som ambition att attrahera ytterligare fler lärare i fritidshem. Du är väl förtrogen med LGR11 och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du är flexibel och har god samarbetsförmåga, har lätt för att skapa goda relationer och samverka med elever, vårdnadshavare, arbetslaget, skolans elevhälsoteam samt skolledning. I ditt pedagogiska ledarskap är du en tydlig ledare och i klassrum och på skolgård har du förmågan att skapa en arbetsmiljö som präglas av trygghet, förtroende och respekt. Du har god förmåga för analys och reflektion och utvecklar ständigt din undervisning. Du ser dig själv som en självklar del för att skapa goda förutsättningar för elevernas lärande. Vi intervjuar och tillsätter tjänster fortlöpande så vänta inte med att komma in med din ansökan.

Övrigt

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: 3 augusti 2020 eller enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Georg Psilander, Bitr. rektor

Telefon: 076 13 54 972

E-post: georg.psilander@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2020-07-10

Ange referensnummer: A964155


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020