Stäng meddelande

Bygglovshandläggare


Arbetsuppgifter

I rollen som bygglovhandläggare kommer du handlägga olika typer av bygglovsärenden stort som smått. Du kommer även att handlägga förhandsbesked, strandskyddsdispenser, anmälningspliktiga åtgärder och tillsyn av olovligt byggande. Du ger vägledning och svarar på frågor om byggande från såväl våra medborgare och intressenter, som myndigheter, byggherrar och konsulter med utgångspunkt från gällande detaljplaner, översiktsplan och aktuell lagstiftning. Du kommer också tillsammans med enheten arbeta med att förbättra och utveckla vår verksamhet där vi har en digital samhällsbyggnadsprocess i fokus. Du arbetar både självständigt, gemensamt i bygglovsgruppen och tillsammans med andra enheter inom kommunen.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning som arkitekt, byggnadsingenjör eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer som relevant. Erfarenhet att handlägga bygglov, tillsyn och strandskyddsdispenser är önskvärt. Du har goda kunskaper i PBL och det är meriterande om du har kunskaper i Boverkets byggregler och i Miljöbalken. Du planerar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och håller uppsatta tidsramar. Det är viktigt att du både kan ge och ta emot hjälp samt att du vill jobba ihop med andra för att nå uppsatta mål. Vi är en verksamhet i utveckling och söker dig som har ett flexibelt förhållningssätt, ser möjligheter i förändringar och utmaningar samt bidrar med engagemang och kompetens. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift då du kommer att kommunicera med såväl medborgare som företagare. Goda kunskaper i det svenska språket är en förutsättning för arbetet. B-körkort är ett krav.

Arbetsplatsen

Vill du utvecklas tillsammans med oss i en kommun som är långt ifrån lagom? Är du också målinriktad, engagerad och drivs av att vara med och utveckla samhället, då kommer du att trivas hos oss! Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. På samhällsbyggnadsförvaltningens bygglovsenhet arbetar idag 20 personer vars uppdrag är att hantera ansökningar om bygglov, rivningslov, förhandsbesked, strandskyddsdispenser, anmälningspliktiga åtgärder, utöva tillsyn över olovligt byggande, ge vägledning samt handläggning av bostadsanpassningsbidrag. Vi söker nu dig som vill bli en av oss på bygglovsenheten som bygglovhandläggare och som vill vara med och utveckla en digital samhällsbyggnadsprocess. Vår arbetsplats är i kommunalhuset i Tumba, ett stenkast från pendeltågsstationen


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse - Intervjuer hålls löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden har löpt ut.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Annelie Fager, Bygglovschef

Telefon: 070-285 63 20

E-post: annelie.fager@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Helena Rovtjanin Odenskiöld, Vision

Mobil: 0708 632836

E-post: helena.rovtjanin-odenskiold@botkyrka.se


Jan Pettersson, Sveriges Ingenjörer

Telefon: 070-3369350

E-post: jan.pettersson@botkyrka.se


Sanna Findahl, Sveriges Arkitekter

E-post: sanna.findahl@botkyrka.se


Sista ansökningsdatum: 2020-01-06

Ange referensnummer: sbf/2019:282


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019